Rim

Rim – vječni grad

4 dana / 3 noćenja

Datum:

19.-22.10.
02.-05.11.

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi: 2.590 + zrakopolovne pristojbe

*Vrijednost više: hotel na odličnoj lokaciji, poklon za svakog putnika!

Maskota Rima je vučica, a po legendi je baš ta vučica othranila Rema i Romula, osnivače glavnog grada Italije, koji je postao glavni tek 1870. godine poslije Firenze. Želite li bar na tren ući u srž iznimne kulturne i povijesne baštine Rima, Italije te katoličke tradicije prošećite hodnicima Vatikanskih muzeja i Sikstinske kapele u prisustvu Michelangelovih remek dijela. Nakon toga dobro će doći odmor u nekoj od bezbroj osteria, pizzeria ili trattoria u šarmantnom Trastevere-u na obali Tibera.

Program putovanja:

1. dan ZAGREB – via Dubrovnik/Split – RIM

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci u 12.30 sati (u dubrovačkoj zračnoj luci u 13.50 sati). Polijetanje zrakoplova za Rim, s međuslijetanjem u Dubrovniku/Splitu, na letu Croatia Airlinesa, OU 384 u 14.15 sati. Po dolasku u 17.15 sati, obavljanje graničnih formalnosti te prijevoz do hotela.Prijava i smještaj. Nakon kraćeg odmora, odlazak u šetnju Rimom javnim prijevozom u pratnji voditelja putovanja: piazza della Republica, via Nazionale, Quirinal, Fontana di Trevi dio su onoga što ćete posjetiti, nastavljamo do piazza di Spagnia, jednog od najljepših gradskih trgova i popularno mjesto okupljanja. Krase ga Berninijeva fontana, jedno od najpoznatijih otvorenih stubišta na svijetu (137 stepenica), obelisk i crkva na brežuljku. Slobodno vrijeme za večeru u nekom od okolnih restorana te povratak u hotel. Noćenje.

2. dan RIM

Doručak i odlazak u šetnju antičkim dijelom grada uz: Koloseum, najveći amfiteatar ikad izgrađen u Rimskom Carstvu, jedan od najpoznatijih i najfotografiranijih spomenika, bez kojeg se Rim ne bi bio Rim; Forum Romanum, nekoć glavni trg oko kojeg se odvijao društveni život antičkog grada; Kapitolij, najpoznatiji rimski brežuljak s trgom čiji je izgled dizajnirao slavni Michelangelo; Piazza Venezia, trg na kojem se nalazi Oltar domovine s Grobom neznanom vojniku i spomenikom Vittoriju Emanueleu, prvom kralju ujedinjene Italije. U poslijepodnevnim satima predlažemo posjet šarmantnoj srednjovjekovnoj četvrti Trastevere, s labirintom malih uličica, trgova, barova i restorana, u kojoj se okupljaju mladi umjetnici. Noćenje.

3. dan RIM

Nakon doručka odlazimo do Vatikana, sjedišta poglavara katoličke crkve i najmanje države na svijetu. Svakako predlažemo posjet Vatikanskim muzejima ( doplata kod prijave), skup muzeja u kojima se nalazi najvrednija zbirka umjetnina na svijetu. Sikstinska kapela sa slavnim Michelangelovim freskama jedan je dio tih muzeja. Nastavljamo s razgledom čuvene bazilika sv. Petra, najveće crkve na svijetu i glavne crkve katoličkog svijeta. Krase je mnoge znamenitosti, no među najpoznatijima su Michelangelova Pietà, grob svetog Petra i veličanstvena kupola s čijeg se vrha pruža veličanstven pogled na sve strane vječnog grada. U nastavku, šetnja uz tvrđavu Sant’Angelo, nekadašnji mauzolej rimskog cara Hadrijana preko istoimenog mosta na rijeci Tiber prema Pantheonu, hramu svih bogova i trgu Navona s fontanama među kojema se najviše ističe Fontana četiriju rijeka, barokno djelo kipara Berninia iz 17. stoljeća. Ovaj živahni trg okružen je restoranima i kafićima pa predlažemo kratki predah. Noćenje.

4. dan RIM / via Split – ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne progame do transfera u zračnu luku, prtljagu ostavljamo na recepciji hotela. Na putu do zračne luke razgled crkvi San Giovanni in Laterano (katedrala grada Rima), rimske prvostolnice, katakombi San Calisto i crkve San Paulo Fuori le Mura, jedna od najimpozantnijih crkava u Rimu. Prijava na let za Zagreb na liniji Croatia Airlinesa OU 381 u 18.00 sati, s međuslijetanjem u Splitu. Očekivani dolazak u Zagreb u 20.40 sati.

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.790 kn

First minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevtnoj sobi: 2.990 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.190 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 1.090 kn

Napomena: ultra first minute te first minute cijena vrijedi do 60, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Cijena aranžmana uključuje:
•Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
•Prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku u Rim te od hotela do zračne luke u povratku;
•Smještaj u Rimu u hotelu Regio 3* ili hotelu Archimede 4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;
•Razglede prema programu;
•Slušalice za razgled grada
•Voditelja putovanja iz Zagreba;
•Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena aranžmana ne uključuje:
•obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 1.090 kn (podložno promjeni)
•doplatu za jednokrevetnu sobu od 790 kn
•obaveznu doplatu na licu mjesta za boravišnu pristojbu u iznosu od 4 € / 6 € po osobi i noćenju
•ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
•karte javnog gradskog prijevoza
•doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom
•osobne troškove, napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
•putno osiguranje (preporučujemo).

Mogućnost doplate za polaske iz Pule i Zadra (na upit).

Polasci iz Splita i Dubrovnika po istoj cijeni aranžmana.

(raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)

Fakultativna ponuda po osobi (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):

Vatikanski muzeji & Sikstinska kapela: 350 kn (uključuje najam slušalica i rezervaciju termina, prijava moguća samo prilikom rezervacije putovanja)

Popusti na pomoćnom ležaju:

Dijete 2-11,99 godina: 300 kn

Napomena:

Smještaj u trokrevetnoj sobi na upit, za odrasle osobe po redovnoj cijeni Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Napomena:

Po Rimu ćemo koristiti gradski prijevoz; metro i bus. Na nekim polascima, zbog slobodnog termina u Vatikanskim muzejima, moguća je zamjena 2. i 3. dana programa.

Informativne cijene individualnih ulaznica po osobi :
•Koloseum, Forum Romanum i Palatino 12 €
•Kupola bazilike sv. Petra 8 € liftom, 6 € stubištem
•Katakombe San Calisto 8 €
•Javni gradski prijevoz u Rimu: 1. vožnja metroom ili 100 min na svim linijama autobusa (mogućnost presjedanja 1,50 € ● jednodnevna karta (24h) za neograničene vožnje metroom, autobusom ili tramvajem na području grada 7 €

Red letenja:

U polasku međuslijetanje u Dubrovniku, u povratku međuslijetanje u Splitu

OU 384 ZAGREB RIM 14:15 17:15

OU 381 RIM ZAGREB 18:00 20:40

Napomene:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redosljeda realizacije programa. Vremena polazak zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u siječnju 2019.godine i podložna su promjenama.Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda.

Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz Veljače 2019. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Minimalni broj putnika: 15
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *