Java i Bali – garantirano!

JAKARTA – BOGOR – BANDUNG – YOGYAKARTA – BOROBUDUR – PRAMBANAN –
SOLO – MALANG – KALIBARU – BALI / KUTA

14 dana / 11 noćenja

Datum:
29.02. – 13.03.2020.

First minute cijena aranžmana po osobi: 11.490 kn + zrakoplovne pristojbe

*Vrijednost više: hoteli 4* na cijeloj turi, noćenje s doručkom + 9 ručkova tijekom ture, vožnja vlakom od Bandunga do Yogyakarte, uključene sve ulaznice za lokalitete tijekom cijele ture, mogućnost fakultativnog izleta – VULKAN BROMO

Java je najnaseljeniji otok na svijetu, dom za 140 milijuna ljudi. Sjedeći u epicentru arhipelaga, ovo je srce poslovanja i kulturna duša nacije. Java je dugi niz otoka koji se proteže od Sumatre na zapadu do Balija na istoku; razdvajanjem Java i Indijskog oceana s hrapavom kopnenom masom uz vatreni prsten. Snažan na suvremenoj pozornici, Java prati svoj utjecaj kroz stoljeća u svojoj umjetnosti, tradiciji i arhitekturi. Ovo je zemlja vatre, kamena i začina; dom vulkana, palača i hindu-budističkih relikvija koje su svjedočile usponu i padu drevnih civilizacija, sultanata i carstava.

Vodimo vas na nezaboravno putovanje. Otiđite u vrtove Bogora i posjetite Bandung. Putujte istokom vlakom kako biste vidjeli tradicionalnu javansku majstorstvo u Yogyakarti, gdje Sultanova palača predstavlja glavni grad javanske kulture. U blizini se nalazi Borobudur – najveći svjetski budistički spomenik. Doživite Malang i prekrasnu okolicu sela i plantaže kave i kakaa. Pogledajte izlazak sunca na brdu Bromo (fakultativno).

U Kalibaru udahnite mirise i uživajte u mnogim bojama Indonezije na prekrasnim vrtnim plantažama. Od tamo ćemo krenuti trajektom do Balija, otoka bogova! Otkrijte čari rajskog otoka te se opustite u oazi mira AnvayaResort Beach hotela u Kuti.

 

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb u 18:00 sati. Prijava na let Turkish Airlinesa za Jakartu via Istanbul. Polazak zrakoplova u 20:00 sati na liniji TK 1056. Dolazak u Istanbulu 00:10 sati po lokalnom vremenu.

2. dan: ISTANBUL – JAKARTA 
Nastavak leta prema Jakarti u 02:40 sati na letu TK 056. Noćno/dnevni let. Slijetanje u Zračnu luku u Jakartu u 18:00 sati po lokalnom vremenu. Obavljanje carinskih formalnosti i preuzimanje prtljage. Transfer do hotela 4*, smještaj. Slobodno vrijeme za šetnju te odlazak na večeru u neki od lokalnih restorana. Noćenje.

3. dan: JAKARTA– BOGOR – BANDUNG
Nakon doručka u hotelu odlazak prema Bogoru oko 08:30 ujutro. Po dolasku u Bogor posjetiti ćemo poznati gradski botanički vrt KebonRaya. Ovaj ogroman, spokojan i slikovit park prostire se na površini od oko 80 hektara. Osnovan 1817. godine, KebonRaya je miran arboretum s potocima, ribnjacima i vrtovima lotosa, zajedno s mnogim rasadnicima, otvorenim prostorima i muzejom. Nakon obilaska nastavljamo do planinskog odmarališta PuncakPass (1.600 metara nadmorske visine), prolazeći kroz plantaže čaja na putu za Bandung. Na putu ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Po dolasku u Bandung smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme za šetnju te odlazak na večeru u neki od lokalnih restorana. Noćenje.

4. dan: BANDUNG 
Doručak u hotelu. Odlazak na poludnevni izlet do planine TangkubanPerahu, aktivnog vulkana. Vožnja slikovitim brdima planine do kratera. Po dolasku slobodno. Nastavak prema Sariateru, gdje možete uživati u kratkoj šetnji kroz ogromnu plantažu čaja i pristupiti tvornici čaja kako biste vidjeli kako se lišće obrađuje.Nakon ručka u lokalnom restoranu(uključen u cijenu), povratak u hotel te slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Noćenje.
Fakultativno predlažemo odlazak na glazbeni showAngklung– polazak iz hotela 14:30 – vožnja do sela Padasuka kako biste vidjeli izvedbu melodiozne glazbe Angklung na tradicionalnim bambusovim instrumentima djece iz okolnih sela. Povratak u hotel.

5. dan: BANDUNG – YOGYAKARTA – vožnja vlakom
Nakon ranog doručka odlazak prema Yogyakarti vlakom!Ručak će biti poslužen u vidu „lunch paketa“(uključen u cijenu). Vožnja istokom otoka kroz slikoviti pejzaž. Po dolasku transfer do hotela 4* te smještaj. Slobodno poslijepodne gdje predlažemo da istražite neke od lokalnih atrakcija, npr. Malioboro Street – vrlo popularno mjesto za mještane i turiste koje je prožeto malim trgovinama, kafićima, lokalnim performerima i sl. Noćenje.

6. dan: YOGYAKARTA – razgled grada i odlazak na BORABUDUR
Doručak u hotelu. Odlazak na razgled grada. Posjetit ćete Kraton i Taman Sari, a potom odlazak da vidite kako lokalni obrtnici izrađuju rukotvorini na batiku i na srebru. Ručak u lokalnom restoranu(uključen u cijenu).
Nakon ručka odlazak prema hramu Borobudur – jedan od najvećih drevnih arhitektonskih spomenika. Izgrađen u 9. stoljeću, Borobudur prethodi Angkor Watu u Kambodži tri stoljeća. Nedavno je u potpunosti obnovljen međunarodnim naporima pod okriljem UNESCO-a. Nakon razgleda povratak u hotel, noćenje.

7. dan: YOGYAKARTA – PRAMBANAN – SOLO 
Nakon doručka vožnja 16 km do Prambananagdje ćemo posjetite hinduistički kompleks RaraJongrang, koji je sagradio kralj Smaratungga iz dinastije Sanjaya sredinom 9. stoljeća.U hramu Shiva i Brahma prikazan je detaljan reljef Ramayane. U hramu Visnu može se diviti reljefu Krisnayane.
Nakon razgleda vožnja do grada Solo gdje ćemo razgledati palačuMangkunegaran.Ručak u lokalnom restoranu(uključen u cijenu).Smještaj u hotelu 4*, noćenje.

8. dan: SOLO – MALANG
Nakon doručka odlazak na užurbanu lokalnu tržnicu PasarGede na kojoj možete vidjeti ljude koji se cjenkaju kako bi kupili namirnice i predmete potrebne za objed ili preradu. Nastavak vožnje prema šumi Mantingangdje ćemo posjetiti tržnicu ptica. Ručak u lokalnom restoranu(uključen u cijenu).Nastavak vožnje prema Malangu preko zavojite ceste pored Pujona. Dolazak u Malang u kasno navečer. Smještaj u hotel 4*, noćenje.

9. dan: MALANG – KALIBARU – odlazak na vulkan Bromo
Doručak u hotelu. Grad je poznat kao stari kolonijalni grad za umirovljenje s kolonijalnim zgradama, prekrasnim zelenim parkovima i ulicama. Nakon kraćeg razgleda odlazak prema Kalibaruvozeći se kroz gradoveProbolinggo i Jatiroto. Ručak se poslužuje u Jemberuu lokalnom restoranu(uključen u cijenu). Nakon poslijepodnevnog dolaska u Kalibaru, iskusit ćete život u mjestu okruženom plantažama kave i kakaa. Smještaj u hotel 4*, noćenje.
Fakultativno predlažemo odlazak na izlet BROMO –polazak iz hotela u 01:00 ujutro (noć 08.03. 09.03.2020.), vožnja minibusom preko Sukapure i Probolingga do sela Nagadisari. Nastavak vožnje do Pananjakanas Jeepovim. Zaustavljanje radi spektakularnog prizora izlaska sunca. Nastavak vožnje do podnožja vulkana Bromo. Tu birate kako ćete doći do vrha, pješice ili jahanjem konja (uz dodatnu doplatu). Doručak u lokalnom restoranu, povratak u Kalibaru.

10. dan: KALIBARU – BALI – vožnja trajektom do Balija
Nakon doručka u hotelu u pratnji lokalnog vodiča, odlazak na razgled slikovitih plantaža i vrtova u blizini AgroResortaMargoUtomo. Vanilija, kava, kokos, zmijsko voće, cimet, muškatni oraščić, papar, kaučuk, kakao su raznolikost usjeva na koje ćete naići na putu. Krećemo u luku Ketapang i trajektom prelazimo na otok Bali. Ručak će biti osiguran na ruti prema Denpasaru/Kutiu lokalnom restoranu(uključen u cijenu).Vožnja prekrasnom zapadnom obalom otoka Bali do Kute. Po dolasku smještaj u hotel 4*, noćenje.

11. dan: BALI – cjelodnevni izlet MISTIČNI ISTOK BALIJA
Doručak u hotelu. Odlazak u 09:00 na cjelodnevni izlet u pratnji lokalnog vodiča. Posjet Kamenuhu, selo drvodjelja, Klungkungu – drvenom kraljevskom gradu u kojem se nalazi izuzetni primjerci arhitekture: KetraGhosa (sudnica), Hram Besakih smješten u podnožju najvišeg i najsvetijeg vulkana (3.142 m) na Baliju, BukitJambul i Tenganan, jedino mjesto u Indoneziji u kojem se proizvodi tkanina “geringsing”.Ručak se poslužuje u lokalnom restoranu(uključen u cijenu).Nakon izleta povratak u hotel te slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti, večeru. Noćenje.

12.dan: BALI 
Boravak u hotelu na osnovi noćenja s doručkom. Dan slobodan za odmor i uživanje u hotelskim uslugama ili odlazak na plažu. Noćenje.

13. dan: BALI / DENPASAR – ISTANBUL 
Doručak u hotelu. Checkout iz soba do 12:00 sati. Nakon toga prtljagu možete ostaviti na recepciji hotela do dolaska transfera prema Zračnoj luci Denpasar. Transfer prema Zračnoj luci oko 18:00 sati. Po dolasku na Zračnu luku predaja prtljage te prijava na let Turkish Airlinesa za Zagreb via Istanbul. Polazak zrakoplova u 21:00 sat na liniji TK 067. Noćni let.

14. dan: ISTANBUL – ZAGREB 
Dolazak u Istanbul u 05:25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta iz Istanbula za Zagreb u 08:05 sati na letu Turkish Airlinesa TK 1053. Predviđeno slijetanje u Zračnu luku Zagreb oko 08:15 sati po lokalnom vremenu.

Hoteli 4*/4*sup.

First minute cijena aranžmana po osobi: 11.490 kn
Redovna cijena aranžmana po osobi: 11.990 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.990 kn

Cijena uključuje:
• povratni zrakoplovni prijevoz Zagreb – Istanbul – Jakarta – Denpasar – Istanbul – Zagreb – aviokompanija TURKISH AIRLINES – ekonomska klasa (dozvoljena količina prtljage 1 kofer predane prtljage do 30 kg po putniku + 1 kofer ručne prtljage do 7 kg po putniku)
• smještaj u hotelu 4*/4*sup. na turi na osnovi noćenja s doručkom:
: JAKARTA – Alila Hotel Jakarta 4* ili sl.
: BANDUNG– Grand Preanger Hotel Bandung 4* ili sl.
: YOGYAKARTA– MeliaPurosaniYogyakarta 4* ili sl.
: SOLO– Novotel Solo 4* ili sl.
: MALANG– SantikaPremiere Malang 4* ili sl.
: KALIBARU– MargoUtomoResortKalibaru 4* ili sl.
: BALI– AnvayaResort Kuta Bali 4*sup.
• 9 ručkova u lokalnim restoranima tijekom ture (1 ručak kao lunch paket/dan u vlaku)
• svi transferi i izleti prema programu koji su navedeni (osim fakultativnih)
• ulaznice za lokalitete koji se posjećuju tijekom ture
• karta za vlak u Executive klasi na liniji Bandung – Yagyakarta
• vožnju trajektom na otok Bali
• lokalnog vodiča na engleskom jeziku tijekom cijele ture
• pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• zrakoplovne pristojbe u iznosu – 2.990 kn
• nadoplata za jednokrevetnu sobu –4.590 kn
• doplata za fakultativne izlete (plaćanje na licu mjesta)
• putno osiguranje

Višekrevetne sobe na upit!

Napomena:

Iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Redoslijed razgleda može biti promijenjen ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Vrijeme polaska zrakoplova može biti podložno promjeni.Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.Ručkovi će biti posluženi u lokalnim restoranima tijekom ture (lokalna hrana) dok piće plaćate sami po konzumaciji – na dan 04.03. ručak će biti u vidu lunch paketa koji će biti poslužen u vlaku.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane Republike Hrvatske viza za Indoneziju / Bali nije potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska dolaska na Bali te mora imati barem dvije prazne stranice za ulazno/izlazne pečate. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 12. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

Završno pismo šaljemo 7 dana prije početka putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

KORISNE INFORMACIJE (INDONEZIJA):
Službeno ime: Republika Indonezija
Geografski položaj: jugoistočna Azija, zauzima veći dio Malajskog arhipelaga.
Površina: 1.919.440 km2
Broj stanovnika: oko 238 milijuna
Glavni grad: Jakarta
Jezik: indonezijski
Religija: muslimani 88%, protestanti 5%, katolici 3%, ostali 4%
Vremenska razlika: Bali ima razliku +6 ljeti / +7 sati zimi
Novčana jedinica: indonezijska rupija (IDR), 1 USD = cca 13 IDR
Kupovina: Popularni suveniri: drvene i kamene rezbarije, srebrni nakit, batik, predmeti od bambusa, slike.Dućani uglavnom rade od 10 do 22 sata radnim danom i subotom.
Odjeća: Preporučujemo laganu pamučnu odjeću i udobnu, laganu obuću. Za boravak u brdskim predjelima ili u klimatiziranim prostorima, potrebna je laganija vesta ili jakna. Prilikom posjeta hramova morat ćete prekriti ruke i ramena te noge – moći ćete iznajmiti ili kupiti velike šalove tzv. Sarong.
Hrana i piće: Glavne namirnice su riža, riba i plodovi mora, meso te tropsko voće, povrće i začini. Popularna jela:nasigoreng – pržena riža s komadićima mesa i povrća i jajem, sate – pikantni ražnjići od ribe ili mesa koji se služe s umacima od čilija i kikirikija. Piti isključivo flaširanu vodu. Popularni su kava, čaj i svježi voćni sokovi, poput soka od duriana. Lokalno pivo: Bintang, Bali Hai.
Napon struje: 110 V / 220 V (potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske
Mobilne mreže:A1, T-Mobile i TELE 2 partneri
Pozivni broj zemlje: +62
Korisne web stranice:
www.indonesia-tourism.com
www.indonesia.travel
www.indonesiatourismboard.com
Klima: Tropska monsunska, varira od područja do područja. Generalno, postoje dva razdoblja: suha sezona koja traje od travnja do listopada te kišna sezona koja traje od studenog do ožujka. Vrućina prevladava u oba razdoblja. Bali se nalazi 8 stupnjeva južno od Ekvatora pa uživa tropsku klimu tokom cijele godine s toplim, vlažnim danima i ugodno blagim večerima. Vlažnost zraka je ponekad i do 95%. Temperatura mora je 26 – 29 °C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *