Dubai

6 dana /5 noćenja

Datumi: 

15.-20.09.2020.
6.-11.10.2020.
15.-20.11.2020.
03.-08.01.2020.
08.-13.01.2020.

First minute cijena aranžmana po osobi već od: od 5.230 kn

Zrakoplovne pristojbe (490 kn) uključene u cijenu!

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: ZAGREB – DUBAI
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji EK 130 (Emirates) u 15:25 sati. Dolazak u Dubai predviđen je u 23:00 sati. Sastanak s lokalnim agentom i odlazak prema hotelu 4*. Noćenje.

2. dan: DUBAI
Nakon doručka predlažemo fakultativno odlazak u poludnevni razgled Dubaija. Posjet Dubai Marini, a zatim odlazak do Pointe Palm Jumeirah odakle seže pogled na jedan od najpoznatijih hotela u Dubaiju, luksuzni hotel Atlantis koji se nalazi na umjetno izgrađenom otoku Palm Jumeirah. Kratko zaustavljanje na poznatoj plaži s još poznatijim hotelom u obliku jedra – Burj Al Arab – čudom moderne arhitekture i jednim od najluksuznijih hotela na svijetu. Odlazak do šetnice Al Seef i do četvrti Al Fahidi gdje se nalaze najstarije građevine Dubaija. Nakon stanke za fotografiranje slijedi odlazak prema Bastakiji, starom dijelu Dubaija, koji je zadržao tradicionalnu arhitekturu. Prelazak zaljeva na tradicionalnom taksi brodiću – abri do četvrti tržnica, poznatih soukova. Šetnja kroz souk sa začinima i kroz tzv. zlatni souk. Posljednje stajanje za slikanje je Zabeel Palace, rezidencija kraljevske vladajuće obitelji Dubaija. Povratak u hotel. U poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativni odlazak na izlet u Global Village gdje možete na jednom mjestu upoznati kulturu, gastronomiju, poznate građevine i atrakcije u preko 90 zemalja svijeta uz odličan zabavni program i ponudu velikog broja predstava i raznih zabavnih sadržaja. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: DUBAI – ABU DHABI – DUBAI
Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabija. Zaustavljanje i kraći posjet atrakciji Abu Dhabija – Ferrari Worldu. Kratko zaustavljanje kod muzeja Louvre i odlazak na tržnicu datulja. Odlazak do Qasr Al Watan (ulaznica se plaća posebno), nezaobilazne predsjedničke palače koja je tek nedavno otvorila svoja vrata posjetiteljima te će vas ostaviti bez daha svojim bogato ukrašenim interijerom. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Nastavak putovanja prema džamiji šeika Zayeda, jednoj od najvećih džamija na svijetu koja svojim izgledom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Povratak prema Dubaiju. Noćenje.

4. dan: DUBAI
Doručak. U jutarnjim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Miracle Garden, nevjerojatan park u kojem se nalazi mnoštvo lukova, arkada i maketa napravljenih od cvijeća u različitim oblicima poput aviona i kuća u prirodnoj veličini. Cijeli park broji preko 100 milijuna cvjetova. Otvoren 2013. godine u nastojanju da stvori bujnu oazu usred pustinje, ovaj je vrt od tada postao jedna od najposjećenijih atrakcija u Dubaiju, privlačeći milijune posjetitelja godišnje. Zatim slijedi odlazak do Dubai Frame-a.Divovski pravokutni okvir smjestio se u Zabeel Park te je pažljivo odabran kako bi posjetiteljima pružio najbolji pogled na stari i novi Dubai. Okvir obuhvaća strukturu visine 150 metara, široku 93 metra, koja je izgrađena tako da podsjeća na ogroman okvir za slike, kroz koji se s jedne strane mogu vidjeti znamenitosti koje predstavljaju moderni Dubai, kao što su Emirates Towers i Burj Khalifa, dok s druge strane, posjetitelji mogu vidjeti starije dijelove grada kao što su Deira, Umm Harare i Karama. Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost fakultativnog odlaska na krstarenje brodom Dhow Cruise po Marini s uključenom večerom na brodu i transferom. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: DUBAI
Doručak. U jutarnjim satima mogućnost odlaska na 125. kat najviše zgrade na svijetu Burj Khalife odakle se možete diviti fascinantnom pogledu na najmodernije zgrade današnjice i pustinju u daljini. Poslijepodne mogućnost fakultativnog odlaska na Jeep safari. Nezaboravna avanturistička vožnja po dinama nakon čega slijedi odlazak u beduinski kamp i večera uz zalazak sunca u autentičnom ambijentu uz orijentalne motive. Mogućnost jahanja na devama, iscrtavanja ruku kanom, fotografiranja u arapskim kostimima i konzumiranja aromatične nargile. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: DUBAI – ZAGREB
Doručak. Transfer u zračnu luku, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 08:30 sati na liniji EK129 (Emirates). Dolazak u Zagreb predviđen je u 12:35 sati po lokalnom vremenu.

*Red letenja za polaske od 25.10.2020.
Aviokompanija: Emirates operated by Fly Dubai
EK 2013 15NOV ZAGDXB 14:30 23:00
EK 2012 20NOV DXBZAG 10:00 13:15

First minute cijene paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
15.9., 15.11. – 5.230 kn
6.10. – 5.990 kn
3.1. – 5.705 kn
8.1. – 5.610 kn
FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA MJESTA.

Redovne cijene paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
15.9., 15.11. – 5.480 kn
6.10. – 6.280 kn
3.1. – 5.980 kn
8.1. – 5.880 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu:
15.9. – 890 kn
6.10., 15.11., 3.1., 8.1. – 1.690 kn

Zrakoplovne pristojbe (490 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Fakultativni izleti:
Poludnevni razgled Dubaija 230 kn
Krstarenje brodom u Marini uz večeru (Dhow Cruise) 460 kn
Jeep safari i večera u beduinskom kampu 390 kn
Burj Khalifa – odlazak na najvišu zgradu na svijetu 430 kn
Abu Dhabi 350 kn
Ulaznica za predsjedničku palaču Qasr Al Watan na izletu Abu Dhabi 105 kn
Miracle Garden i Frame 490 kn
Global Village 250 kn

Napomene za izlete:
– Svi sadržaji koje koristite u Global Village-u dodatno se plaćaju na licu mjesta.
– Cijene izleta važeće su za uplate prilikom rezervacije aranžmana. Ne garantiramo mogućnost uplate izleta na licu mjesta.
– Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete: 16 putnika
– Svi navedeni izleti mogu se rezervirati tijekom cijele godine osim sljedećih izleta koji su otvoreni u navedenom periodu (postoji mogućnost da će se datumi mijenjati):
MIRACLE GARDEN: 5.11.2020. – 1.5.2021.
GLOBAL VILLAGE: 1.11.2020. – 06.4.2021.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb – Dubai – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelu 4* u Dubaiju na osnovi 5 noćenja s doručkom, standardna dvokrevetna soba, transferi prema programu, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: napojnice za lokalnog vodiča i vozača (ca. 15 eur po osobi – plaćanje na licu mjesta), fakultativne sadržaje, osiguranje od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje, lokalna pristojba Turizam Dirham (plaća se na recepciji hotela, 15 AED ca. 30 kn po sobi po noći).

OBVEZNE DOPLATE: lokalna pristojba (Turizam Dirham) – po sobi/po noći AED 15 (ca 30 kn), plaćanje na licu mjesta.

Ponuda individualnih izleta (informativne cijene):
• Vožnja helikopterom iznad Dubaija (12 min) 1.590 kn
• Interakcija s dupinima u hotelu Atlantis u plitkoj vodi (30 min)
i ulaznica za Lost Chambers 2.590 kn
• Plivanje s dupinima u hotelu Atlantis u plitkoj vodi (30 min) i ulaznica za Lost Chambers 3.290 kn
• Čaj u Burj Al Arabu 1.590 kn

Napomene:
• Na nekim od navedenih polazaka postoji mogućnost da Vas pratitelj putovanja čeka u zračnoj luci na destinaciji, dok će u zračnoj luci Zagreb biti osigurana Atlasova asistencija.
• Usluga vođenja putovanja bit će na hrvatskom jeziku. Usluga turističkog vođenja pružena po lokalnom ovlaštenom vodiču bit će na engleskom jeziku. Program je grupni. Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću
• Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
• Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
• Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.• Dozvoljen unos predane prtljage po putniku je 30kg i 1 komad ručne do 7kg.
• Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
• Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
• Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

KORISNE INFORMACIJE:
SLUŽBENO IME: Ujedinjeni Arapski Emirati
DRŽAVNO UREĐENJE: Federacija sedam emirata
GLAVNI GRAD: Abu Dhabi, oko 1.206 milijuna (2015 god.)
MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA: Dubai International Airport
PROSJEČNO TRAJANJE LETA: oko 6 h direktne linije
JEZIK: arapki (službeni)
RELIGIJA: muslimani 76%, kršćani 12.6%, hinduisti 6.6%, budisti 2% (2016.)
VREMENSKA RAZLIKA: Gulf Standard Time (Hrvatska 12:00 = UAE (Dubai) 15:00)
NOVAC: AED (emiratski dirham); 1 AED = 100 filsa
BROJ STANOVNIKA: oko 9,4 milijuna (prema popisu stanovništva iz 2017. god)
POVRŠINA: 83.600 km²
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Ujedinjeni Arapski Emirati je država na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva. Nalaze se na istoku Аrapskog poluotoka u Jugozapadnoj Aziji. Graniče na jugu i zapadu sa Saudijskom Arabijom, te na istoku s Omanom.
KLIMA: Klima je pustinjska sa znatnim dnevnim i godišnjim kolebanjima temperature i s vrlo malom godišnjom količinom oborina. Srednja siječanjska temperatura iznosi 20 °C, a srpanjska 33 °C.
ELEKTRIČNI NAPON: 220 V
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Hrvatskim državljanima koji putuju u Ujedinjene Arapske Emirate nije potrebna viza, ali putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u UAE. Postoji mogućnost da putnicima s pečatom države Izrael u putovnici neće biti moguć ulazak u UAE.
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno.
TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je 00 971. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: Visa, Mastercard , Diners i American Express su prihvaćeni širom zemlje.
NAPOJNICE: napojnica od 10-15% je uobičajena praksa
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Preporučujemo:
ODJEĆA: savjetujemo laganu pamučnu odjeću, odjeću za plažu, a tijekom večeri topliju odjeću. Ponesite i zaštitu sunca, bez obzira na period godine u kojem putujete. Također preporučamo primjerenu garderobu za razglede vjerskih objekata (pokrivena ramena i duge hlače).HRANA I PIĆE: U Ujedinjenim Arapskim Emiratima prehrana se temelji na žitaricama, primjerice prosu i pšenici, grahoricama, posebno leći i slanutku te riži i raznolikom povrću i voću. Među tradicionalnim jelima su i marinirani komadići ražnjići od piletine, shish tawook ili janjetine, odnosno junetine shish kebab pečen na roštilju, makhbous, janjetina s rižom, hareis složenac od pšenice i mashwee samak jelo od ribe spremljeno na roštilju. I u svijetu slatkih jela vlada raznolikost, pa su među tipičnim arapskim desertima uz različite baklave, umm ali, slatki puding začinjen cimetom, muškatom i ružinom vodicom, te kunafa, jastučići od tijesta sa sirom natopljeni sirupom od jasmina. Neki od specijaliteta su: harees – meso kuhano s pšenicom u loncu; machboos – jelo od riže s mesom ili ribom, začinjeno kurkumom, kuminom, kardamomom, šafranom i sušenim limunom; thereed –gulaš s kombinacijom sočnog mesa i polako pečenog povrća , kao što su krumpir, rajčica, koštana srž i bundeva, kuhano na rigag lepinji; qou’zi – pečena deva, koja je punjena janjetinom, koja je punjena piletinom, a koja je punjena jajima i rižom; luquaimat – male pržene knedle, natopljene sa slatkim, ljepljivim dibbs sirupom od datulja; balaleet – jelo od rezanaca i jaja, kuhano sa šećerom i začinima.
KUPOVINA: popularni suveniri: srebro i zlato, datulje, čokolada, tepisi, mirodije, parfemi. Trgovine i šoping centri rade uglavnom od 10 do ponoći svaki dan.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzimaju odgovornost za ukradene stvari.

NE ZABORAVITE PROVJERITI VALJANOST PUTOVNICE, A PRIJE SVEGA NE ZABORAVITE JE UZETI SA SOBOM!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *