Kuba

11 dana/8 noćenja

Datum: 28.10.-7.11.2020.

First minute cijena aranžmana po osobi: 11.330 kn

Zrakoplovne pristojbe (2.790 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

*Vrijednost više: u povratku noćenje u Istanbulu

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Parizu na liniji TK 1056 u 19:55 sati.

2. dan: ISTANBUL – HAVANA
Dolazak u Istanbul predviđen je u 00:15 sati. Nastavak leta za Havanu na liniji TK183 u 02:05 sati. Dolazak u Havanu predviđen je u 08:05 sati. Organizirani prijevoz do privatnog smještaja, tzv. guesthouse. Predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni razgled Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Pješački razgled stare Havane. Posjet utvrdi El Morro Cabana Military koja je služila za obranu zaljeva od gusara te posjet svim važnim znamenitostima: Plaza de San Francisco de Asis, Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Catedral, Palacio de Artesania i Plaza Vieja. Odlazak do muzeja ruma i do gradskog muzeja Captaines Generales, a zatim u bar La Bodeguita del Medio gdje možete kušati svjetski poznati koktel Mojito. Tipičan kubanski ručak u lokalnom restoranu. Nakon razgleda povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: HAVANA – PINAR DEL RIO – VINALES – HAVANA
Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet u duhansku dolinu Vinales, udaljenu otprilike oko dva i pol sata vožnje, najzapadniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Po putu stajanje u prekrasnom krajoliku okruženom plantažama duhana i pitoresknim kućicama lokalnog stanovništva. Nastavak vožnjekroz dolinu Vinales. Šetnja kroz indijansku špilju unutar koje teče rječica. Odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Ručak u obližnjem lokalnom restoranu. Izlet će završiti vožnjom čamcem kroz špilju Cueva del Indio. Povratak prema Havani. Noćenje.

4. dan: HAVANA – GUAMA – CIENFUEGOS – TRINIDAD
Nakon doručka, vožnja prema Guami koja se nalazi u Zapata Swamp, močvarnom području koje je proglašeno Nacionalnim parkom. Posjet uzgajivačnici krokodila gdje ćete imati priliku vidjeti različite vrste krokodila. Zatim slijedi izlet gliserom koji započinje u Treasure laguni i završava u turističkom centru Guama. Posjet zanimljivom Taino selu, pravoj replici aboridžinskog naselja na Kubi. Ručak u lokalnom restoranu, a zatim polazak prema Cienfuegosu, rodnom mjestu kubanskog glazbenika Benny More-a. Po dolasku u Cienfuegos slijedi odlazak u razgled grada: kazalište Tomas Terry, Marti park, katedrala, Punta Gorda, hotel Jagua i klub Nautico. Odlazak prema kolonijalnom gradu Trinidad čija je jezgra grada od 1988. godine na popisu zaštićenih mjesta UNESCO-a. Njegove kamene ulice, zgrade i obiteljske kuće autentični su primjerci kolonijalnog stila otoka. Šetnja ulicama kao što je Plaza Mayor te posjet baru Canchanchara gdje preporučujemo da probate lokalno piće od tradicionalne rakije, meda i limuna. Prijava u privatni smještaj i noćenje.

5. dan: TRINIDAD – SANTI SPIRITUS – CAMAGUEY
Doručak. Posjet San Isidru, razgled tornja Manaca Izanaga i pejzažne doline šećerne trske. Ručak u lokalnom restoranu. Polazak prema Santi Spiritus. Po dolasku panoramski razgled grada i odlazak prema Camagueyu. Razgled grada: Plaza del Carmen, park Ignacio Agramonte, plaza San Juan de Dios i crkva Nuestra Senora de la Soledad. Prijava u hotel i noćenje.

6. dan: CAMAGUEY – BAYAMO – SANTIAGO DE CUBA Doručak. Odlazak u studio-radionicu Marthe Jimenez i u kuću Ignacia Agramonte, jednu od najvažniji građevina zbog svog arhitektonskog, povijesnog i kulturnog značaja. Polazak prema Bayamu i ručak u lokalnom restoranu. Razgled grada: Paseo Bayames, botanički vrt Cu Panicu i park Ignacio Agramonte. Nakon razgleda slijedi polazak prema Santiagu de Cuba. Smještaj u privatne kuće. Noćenje.

7. dan: SANTIAGO DE CUBA – HOLGUIN
Doručak. Odlazak u razgled grada: Castillo del Morro, groblje Santa Ifigenia, park Cespedes i Trg revolucije. Ručak u lokalnom restoranu. Vožnja prema Holguinu, gradu s najviše parkova u zemlji i provincija s najviše zaliha nikla. Panoramski razgled grada. Smještaj u privatne kuće i noćenje.

8. dan: HOLGUIN – CIEGO DE AVILA – SANTA CLARA
Doručak. Nastavak putovanja prema istoku otoka. Panoramski razgled Ciego de Avila i polazak prema Santa Clari, gradu od velikog značaja za kubansku povijest. Ručak u lokalnom restoranu. Panoramski razgled Santa Clare. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan: SANTA CLARA – HAVANA
Doručak. Tijekom noći odjava iz hotela i vožnja prema Havani. Polijetanje zrakoplova na liniji TK183 u 08:35 sati.

10. dan: ISTANBUL
Predviđen dolazak u zračnu luku Istanbul je u 08:35 sati prema lokalnom vremenu. Organizirani transfer do hotela 4* te prijava i smještaj. Predlažemo fakultativni razgled Istanbula: odlazak pješice i javnim prijevozom (doplata za metro kartu na licu mjesta) na razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja. Razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Posjet Hipodromu i Aja Sofiji (ulaznica nije uključena u cijenu), najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači (ulaznica nije uključena u cijenu). Poslijepodne odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveću tržnicu u Turskoj, poznatu po zlatu, tkanini, keramici, slasticama i suvenirima. Povratak u hotel. Navečer fakultativno odlazak na večeru sa show programom. Noćenje.

11. dan: ISTANBUL – ZAGREB
Odjava iz hotela i organizirani transfer do zračne luke. Prijava na let TK1053 u 08:05 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 08:15 sati.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 11.780 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 1.890 kn
Zrakoplovne pristojbe (2.790 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA MJESTA.
Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

FAKULTATIVNI IZLETI:
– Razgled Havane 300 kn- Izlet u dolinu Vinales 700 kn
– Razgled Istanbula 250 kn

Informativna cijena ulaznica na fakultativnom izletu RAZGLED ISTANBULA – plaćanje na licu mjesta:
Aja Sofija i Topkapi palača 24 eur
Minimum prijavljenih putnika za izlete: 15 putnika

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Istanbul – Havana – Istanbul – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, 2 noćenja u Havani u privatnom smještaju, 1 noćenje u Trinidadu u privatnom smještaju, 1 noćenje u Camagueyu u privatnom smještaju, 1 noćenje u Santiago de Cuba u privatnom smještaju, 1 noćenje u Holguinu u privatnom smještaju, 1 noćenje u Santa Clari u hotelu 4*, 1 noćenje u hotelu 4* u Istanbulu, obroci prema programu, voditelja putovanja, organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: kubansku vizu, uslugu izdavanja vize, dodatne obroke, fakultativne izlete, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

VIZE

KUBA
TURISTIČKA KARTA Viza se ne stavlja u putovnicu. Cijena: 180 kn turistička karta i 270 kn Atlasova usluga izdavanja vize. Putnici su obvezni prilikom rezervacije putovanja dostaviti u agenciju kopiju prve i zadnje stranice putovnice koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.

TURSKA
Hrvatski državljani koji putuju u Tursku u svrhu turizma ne trebaju vizu za boravak do 90 dana u razdoblju od 180 dana. U sve ostale svrhe potrebno je ishoditi tursku vizu. Putovnica hrvatskih državljana mora biti valjana još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u Tursku. Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Turskoj.

Napomene:
• Smještaj na Kubi predviđen je u privatnim kućama (tzv. guesthouse ili casa particular) u posjedu lokalnih obitelji čije je glavno obilježje autohton ambijent jednostavnog i skromnog uređenja. Postoji mogućnost da dvije ili više soba u smještajnom objektu dijele kupaonicu.
• Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
• Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
• Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
• Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
• Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

KORISNE INFORMACIJE

Službeno ime: Republika Kuba
Glavni grad: Havana
Službeni jezik: španjolski, govori se i engleski.
Vremenska razlika: – 6 sati u odnosu na Hrvatsku.
Novčana jedinica: kubanski peso (CUC), preporuča se ponijeti EUR. 1 EUR = cca 1,20 CUC
Napon struje: 110 V, potreban adapter.
Viza: potrebna je turistička karta za ulaz u zemlju – Atlas posreduje u izdavanju.
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +53
Klima: tropska, sušna sezona je od studenog do travnja, kišna sezona je od svibnja do listopada.
Odjeća i obuća: lagana i većinom casual odjeća. Zimi je za večernje sate korisno imati pamučnu ili vunenu vestu (laganiju jaknu, šuškavac može biti koristan zbog tropskih pljuskova). Kape su preporučljive kao zaštita od izuzetno jakog sunca.
Kupovina: osim poznatih kubanskih cigara i izvrsnog ruma postoji puno drugih dobrih stvari koje možete kupiti na Kubi (zlatni i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od lokalnih materijala drva, slame, papira mâché, morskih školjki, sjemena, terakote i stakla). Kubanski muzički instrumenti također su vrlo popularan
izbor. Postoje i toaletni te farmaceutski proizvodi koji se ne mogu nabaviti nigdje drugdje na svijetu.
Hrana i piće: u tradicionalnoj kubanskoj kuhinji grah i riža zastupljeniji su od kruha, a najčešća jela su na bazi mesa. Iako je Kuba otok, riba i plodovi mora zastupljeniji su i dostupni samo u vrhunskim restoranima. U kubanskoj se kuhinji mogu vidjeti različiti utjecaji što ovisi od regije do regije na otoku – naročito na
istoku Kube. Hrana je vrlo rijetko ljuta i jako začinjena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *