CIPAR

5 DANA
02.06.-06.06.
Ultra first minute cijena aranžmana po osobi već od: 4.390 kn

8 DANA
01.08.-08.08., 15.08.-22.08., 23.09.-30.09.
Ultra first minute cijena aranžmana po osobi već od: 6.990 kn

10 DANA
08.10.-17.10.
Ultra first minute cijena aranžmana po osobi već od:  8.590 kn

*Vrijednost više: odlični hoteli 5*, ultra all inclusive usluga, letovi Turkish Airlinesom

Ni Brigitte Bardot, ni J. P. Belmondo, ni Elizabeth Taylor i Richard Burton nisu ostali imuni na čari Cipra.
Odmor usred Sredozemnog mora, na otoku čije beskrajne pješčane plaže oplahuje kristalno čisto more doživljaj je koji ćete željeti ponoviti.
Vrhunski hoteli s vrhunskim osobljem u kombinaciji s arapsko-grčko-turskom gastronomijom i mediteranskom enologijom, pamte se zauvijek.
Toplo preporučujemo!


5 DANA

1. dan ZAGREB – ISTANBUL – ERCAN – BAFRA/FAMAGUSTA
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.10h. Dolazak u Istanbul u 12,25h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Ercan u 13.40h na letu TK 968 s očekivanim dolaskom u 15.25h. Obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Po dolasku, prijava i smještaj u sobe. Večera. Noćenje.

2. – 4. dan BAFRA/FAMAGUSTA
Boravak u hotelu na osnovi ultra all inclusive usluge.
Dani slobodni za odmor i uživanje u hotelskim sadržajima, šetnji, kupovini ili pak mogućnost odlaska na niže navedene fakultativne izlete.

Kirenija – živopisan lučki grad na sjevernoj obali Cipra, ispod istoimenog gorja (Kyrenia), bogat povijesnim zdanjima i pješčanim plažama. Jedan od najatraktivnijih i najljepših obalnih gradova na otoku. Na početku ture posjetit ćemo srednjovjekovni dvorac Sv. Hilarion, jedan od najbolje očuvanih križarskih dvoraca s kojeg se pruža panoramski pogled na cijeli otok i okolicu, a poslužio je navodno Waltu Disneyu kao inspiracija za priču o Snjeguljici. Od tamo put dalje vodi do šarmantnog malog sela Bellapais u kojem se nalazi samostan iz 14.st. koji se ubraja među najljepša remek djela gotičke umjetnosti na Bliskom Istoku. Odlazimo potom prema gradu, do luke koja je imala veliki značaj u izvozu voća i kojom dominira Kirenijski dvorac – impozantna tvrđava s koje se pruža prekrasan pogled na grad. Unutar njenih zidina nalazi se tzv. Muzej brodoloma, odnosno muzej u kojem su izložene neke od najstarijih olupina brodova s teretima koje su prevozili. Slijedi predah u nekom od brojnih restorana ili taverni i kupovina u trgovinama i suvenirnicama u kojima ćete zasigurno naći nešto po svom ukusu.

Poluotok Karpas – najljepši dio sjevernog Cipra, poznat po najsjevernijem i najistočnijem Rtu apostola Andrije na kojem se nalazi istoimeni samostan (dio UNESCO-a), važan pravoslavni hodočasnički centar često zvan „ciparski Lurd“. Slijedi odlazak do bazilike Aya Trias iz 6.st i dalje do 2 km duge pješčane plaže (Zlatna plaža) u netaknutoj
prirodi nacionalnog parka, omiljenog mjesta na kojima kornjače, glavate i goleme želve, polažu svoja jaja. Ovdje također možete zateći i divlje magarce u svom prirodnom okruženju. Ručak u ribljem restoranu i kraće slobodo vrijeme za osobne programe.

Famagusta – područje na istočnoj obali otoka, s dugim pješčanim plažama i kristalno čistim morem. Posjetit ćemo prvo Arheološki muzej i samostan sv. Barnabe, osnivača ciparske ortodoksne crkve, u kojem se nalazi bogata zbirka ikona iz 18.st. Nastavljamo zatim prema ruševinama Salamine, koje su otkrila plemena iz Grčke i Anatolije gdje ćemo razgledati ostatke jednog od najočuvanijih rimskih teatara i rimskih termi. Slijedi posjet samom gradu Famagusta, bogatom povijesnim i kulturnim znamenitostima, među kojima najviše pažnje plijene jedne od najbolje očuvanih venecijanskih zidina na istočnom Mediteranu koje okružuju stari grad. Unutar zidina se nalazi Othellov toranj iz 14.st. za koji se vjeruje da je Shakespeareu poslužio kao motivacija za dramu Othello. Prava umjetnička djela su i Morska vrata (Porta del Mare) koja su navodno izgrađena prema uputama Leonarda da Vincija te katedrala sv. Nikole, odnosno danas džamija Lala Mustafa Paşa. Prije povratka u hotel kratko ćemo baciti panoramski pogled na „grad duhova“ Varosha, napuštenu južnu četvrt Famaguste (6 km širok pojas uz plažu) koja je prije turske invazije bila moderno turističko područje grada, a danas stoji opustošeno i u raspadnom stanju…prizor kojeg je zasigurno nije moguće često doživjeti.

Nikozija – glavni grad Cipra i posljednji podijeljeni glavni grad na svijetu, od 1974.g. je tzv. „zelenom ili Atila linijom“, podijeljen na tursko-ciparski i grčko-ciparski dio. Tijekom obilaska imat ćete priliku vidjeti Predsjedničku palaču; zgrade koje su oštećene tijekom rata; Ledra Palace, jedina granična vrata između sjevernog i južnog dijela otoka; gotičku katedralu sv. Sofije, danas Selimiye džamija; Bedesten palaču, izvorno izgrađenu kao crkva, a danas je multikulturni i izložbeni prostor; Büyük han, jedno od najznačajnijih arhitektonskih zdanja otomanskog razdoblja i omiljeno turističko mjesto u gradu zahvaljujući trgovinama i restoranima unutar kompleksa. Prošetat ćemo i ulicom Dereboy, najživljim dijelom grada s puno restorana, barova i trgovina.

5. dan BAFRA/FAMAGUSTA – ERCAN – ISTANBUL – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Prijevoz do zračne luke Ercan i prijava na let. Polijetanje zrakoplova na liniji Turkish Airlinesa za Istanbul, TK 977 u 11.45h. Dolazak u Istanbul u 13.30h te nastavak leta za Zagreb u 18.10h na letu TK 1055. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb u 19.20h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

SALAMIS BAY CONTI 5*, FAMAGUSTA
Sobe tip standard– usluga ultra all inclusive
Ultra first minute cijena aranžmana: 4.390 kn
First minute cijena aranžmana: 4.590 kn
Redovna cijena aranžmana: 4.790 kn
Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.590 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.590 kn
Popust 1. dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju: 2.000 kn
Popust 2. dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju: 1.000 kn
Popust stariji od 12 godina na pomoćnom ležaju: 300 kn

KAYA ARTEMIS RESORT & CASINO 5*, FAMAGUSTA/BAFRA
Holiday Village sobe – usluga ultra all inclusive
Ultra first minute cijena: 4.990 kn
First minute cijena: 5.190 kn
Redovna cijena: 5.390 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.590 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.990 kn
Popust 1. dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju: 2.500 kn
Popust 2. dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju: 1.500 kn
Popust stariji od 12 godina na pomoćnom ležaju: 300 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 01.04., odnosno 01.05.2021. ili do popunjenja određenog broja mjesta!
Cijena aranžmana uključuje:
Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu;
Prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku te od hotela do zračne luke pri odlasku;
Smještaj u hotelu prema izboru u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 ultra all inslusive-a;
Voditelja putovanja iz Zagreba;
Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje: pristojbe u zračnim lukama 1.590 kn (podložno promjeni), doplatu za jednokrevetnu sobu, doplate za fakultativne usluge/izlete i obroke koji nisu prema programu, osobne troškove, napojnice te putno osiguranje (preporučujemo).

Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika odobravamo dodatni popust (informacije na prodajnom mjestu)!

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):
Izlet Kirenija: 490 kn (uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak u jednom od lokalnih restorana, ulaznice za dvorac Sv. Hilarion, Bellapais samostan, Kirenijski dvorac).

Izlet poluotok Karpaz: 490 kn (uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak u jednom od lokalnih restorana, ulaznicu za baziliku Aya Trias.

Izlet Famagusta: 490 kn (uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak u jednom od lokalnih restorana, ulaznice za samostan sv. Barnabe, rimski teatar & terme u Salamini, toranj Othello).

Izlet Nikozija: 490 kn (uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak u jednom od lokalnih restorana).

Red letenja:
TK1054 ZAGREB ISTANBUL 09:10 12:25
TK 968 ISTANBUL ERCAN 13:40 15:25
TK 977 ERCAN ISTANBUL 11:45 13:30
TK1055 ISTANBUL ZAGREB 18:10 19:20
*sve lokalna vremena


8 DANA

1. dan ZAGREB – ISTANBUL – ERCAN – BAFRA/FAMAGUSTA
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.10h. Dolazak u Istanbul u 12,25h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Ercan u 13.40h na letu TK 968 s očekivanim dolaskom u 15.25h. Obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Po dolasku, prijava i smještaj u sobe. Večera. Noćenje.

2. – 7. dan BAFRA/FAMAGUSTA
Boravak u hotelu na osnovi ultra all inclusive usluge.
Dani slobodni za odmor i uživanje u hotelskim sadržajima, šetnji, kupovini ili pak mogućnost odlaska na niže navedene fakultativne izlete.

Kirenija – živopisan lučki grad na sjevernoj obali Cipra, ispod istoimenog gorja (Kyrenia), bogat povijesnim zdanjima i pješčanim plažama. Jedan od najatraktivnijih i najljepših obalnih gradova na otoku. Na početku ture posjetit ćemo srednjovjekovni dvorac Sv. Hilarion, jedan od najbolje očuvanih križarskih dvoraca s kojeg se pruža panoramski pogled na cijeli otok i okolicu, a poslužio je navodno Waltu Disneyu kao inspiracija za priču o Snjeguljici. Od tamo put dalje vodi do šarmantnog malog sela Bellapais u kojem se nalazi samostan iz 14.st. koji se ubraja među najljepša remek djela gotičke umjetnosti na Bliskom Istoku. Odlazimo potom prema gradu, do luke koja je imala veliki značaj u izvozu voća i kojom dominira Kirenijski dvorac – impozantna tvrđava s koje se pruža prekrasan pogled na grad. Unutar njenih zidina nalazi se tzv. Muzej brodoloma, odnosno muzej u kojem su izložene neke od najstarijih olupina brodova s teretima koje su prevozili. Slijedi predah u nekom od brojnih restorana ili taverni i kupovina u trgovinama i suvenirnicama u kojima ćete zasigurno naći nešto po svom ukusu.

Poluotok Karpas – najljepši dio sjevernog Cipra, poznat po najsjevernijem i najistočnijem Rtu apostola Andrije na kojem se nalazi istoimeni samostan (dio UNESCO-a), važan pravoslavni hodočasnički centar često zvan „ciparski Lurd“. Slijedi odlazak do bazilike Aya Trias iz 6.st i dalje do 2 km duge pješčane plaže (Zlatna plaža) u netaknutoj
prirodi nacionalnog parka, omiljenog mjesta na kojima kornjače, glavate i goleme želve, polažu svoja jaja. Ovdje također možete zateći i divlje magarce u svom prirodnom okruženju. Ručak u ribljem restoranu i kraće slobodo vrijeme za osobne programe.

Famagusta – područje na istočnoj obali otoka, s dugim pješčanim plažama i kristalno čistim morem. Posjetit ćemo prvo Arheološki muzej i samostan sv. Barnabe, osnivača ciparske ortodoksne crkve, u kojem se nalazi bogata zbirka ikona iz 18.st. Nastavljamo zatim prema ruševinama Salamine, koje su otkrila plemena iz Grčke i Anatolije gdje ćemo razgledati ostatke jednog od najočuvanijih rimskih teatara i rimskih termi. Slijedi posjet samom gradu Famagusta, bogatom povijesnim i kulturnim znamenitostima, među kojima najviše pažnje plijene jedne od najbolje očuvanih venecijanskih zidina na istočnom Mediteranu koje okružuju stari grad. Unutar zidina se nalazi Othellov toranj iz 14.st. za koji se vjeruje da je Shakespeareu poslužio kao motivacija za dramu Othello. Prava umjetnička djela su i Morska vrata (Porta del Mare) koja su navodno izgrađena prema uputama Leonarda da Vincija te katedrala sv. Nikole, odnosno danas džamija Lala Mustafa Paşa. Prije povratka u hotel kratko ćemo baciti panoramski pogled na „grad duhova“ Varosha, napuštenu južnu četvrt Famaguste (6 km širok pojas uz plažu) koja je prije turske invazije bila moderno turističko područje grada, a danas stoji opustošeno i u raspadnom stanju…prizor kojeg je zasigurno nije moguće često doživjeti.

Nikozija – glavni grad Cipra i posljednji podijeljeni glavni grad na svijetu, od 1974.g. je tzv. „zelenom ili Atila linijom“, podijeljen na tursko-ciparski i grčko-ciparski dio. Tijekom obilaska imat ćete priliku vidjeti Predsjedničku palaču; zgrade koje su oštećene tijekom rata; Ledra Palace, jedina granična vrata između sjevernog i južnog dijela otoka; gotičku katedralu sv. Sofije, danas Selimiye džamija; Bedesten palaču, izvorno izgrađenu kao crkva, a danas je multikulturni i izložbeni prostor; Büyük han, jedno od najznačajnijih arhitektonskih zdanja otomanskog razdoblja i omiljeno turističko mjesto u gradu zahvaljujući trgovinama i restoranima unutar kompleksa. Prošetat ćemo i ulicom Dereboy, najživljim dijelom grada s puno restorana, barova i trgovina.

8. dan BAFRA/FAMAGUSTA – ERCAN – ISTANBUL – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Prijevoz do zračne luke Ercan i prijava na let. Polijetanje zrakoplova na liniji Turkish Airlinesa za Istanbul, TK 977 u 11.45h. Dolazak u Istanbul u 13.30h te nastavak leta za Zagreb u 18.10h na letu TK 1055. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb u 19.20h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

SALAMIS BAY CONTI 5*, FAMAGUSTA
Sobe tip standard– usluga ultra all inclusive         23.09. 01.08.,                     15.08.
Ultra first minute cijena aranžmana:                           6.990 kn                          7.790 kn
First minute cijena aranžmana:                                     7.190 kn                          7.990 kn
Redovna cijena aranžmana:                                           7.390 kn                           8.190 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu:                                   3.290 kn                           3.790 kn
Popust 1. dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju: 3.500 kn                       4.500 kn
Popust 2. dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju: 1.500 kn                       2.000 kn
Popust stariji od 12 godina na pomoćnom ležaju: 300 kn

KAYA ARTEMIS RESORT & CASINO 5*, BAFRA
Holiday Village sobe – usluga ultra all inclusive            23.09. 01.08.,                      15.08.
Ultra first minute cijena:                                                           7.490 kn                       8.490 kn
First minute cijena:                                                                     7.690 kn                      8.690 kn
Redovna cijena:                                                                            7.890 kn                      8.890 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu:                                               3.590 kn                       3.990 kn
Popust 1. dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju:         4.000 kn                      5.000 kn
Popust 2. dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju: 2.500 kn
Popust stariji od 12 godina na pomoćnom ležaju: 500 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.590 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 45, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!
Cijena aranžmana uključuje:
Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu;
Prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku te od hotela do zračne luke pri odlasku;
Smještaj u hotelu prema izboru u dvokrevetnoj sobi na osnovi 7 ultra all inslusive-a;
Voditelja putovanja iz Zagreba;
Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje: pristojbe u zračnim lukama 1.590 kn (podložno promjeni), doplatu za jednokrevetnu sobu, doplate za fakultativne usluge/izlete i obroke koji nisu prema programu, osobne troškove, napojnice te putno osiguranje (preporučujemo).

Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika odobravamo dodatni popust (informacije na prodajnom mjestu)!

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):
Izlet Kirenija: 490 kn (uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak u jednom od lokalnih restorana, ulaznice za dvorac Sv. Hilarion, Bellapais samostan, Kirenijski dvorac).

Izlet poluotok Karpaz: 490 kn (uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak u jednom od lokalnih restorana, ulaznicu za baziliku Aya Trias.

Izlet Famagusta: 490 kn (uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak u jednom od lokalnih restorana, ulaznice za samostan sv. Barnabe, rimski teatar & terme u Salamini, toranj Othello).

Izlet Nikozija: 490 kn (uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak u jednom od lokalnih restorana).

Red letenja:
TK1054 ZAGREB ISTANBUL 09:10 12:25
TK 968 ISTANBUL ERCAN 13:40 15:25
TK 977 ERCAN ISTANBUL 11:45 13:30
TK1055 ISTANBUL ZAGREB 18:10 19:20
*sve lokalna vremena


10 DANA

1. dan ZAGREB – ISTANBUL – ERCAN – FAMAGUSTA/BAFRA
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.10h. Dolazak u Istanbul u 12.25h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Ercan u 13.40h na letu TK 968 s očekivanim dolaskom u 15.25h. Obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Po dolasku, prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

2. – 8. dan FAMAGUSTA/BAFRA
Boravak u hotelu na osnovi ultra all inslusive usluge. Dani slobodni za odmor i uživanje u hotelskim sadržajima, šetnji, kupovini ili pak mogućnost odlaska na neki od niže navedenh fakultativnih izleta.

Kirenija – živopisan lučki grad na sjevernoj obali Cipra, ispod istoimenog gorja (Kyrenia), bogat povijesnim zdanjima i pješčanim plažama. Jedan od najatraktivnijih i najljepših obalnih gradova na otoku. Na početku ture posjetit ćemo srednjovjekovni dvorac Sv. Hilarion, jedan od najbolje očuvanih križarskih dvoraca s kojeg se pruža panoramski pogled na cijeli otok i okolicu, a poslužio je navodno Waltu Disneyu kao inspiracija za priču o Snjeguljici. Od tamo put dalje vodi do šarmantnog malog sela Bellapais u kojem se nalazi samostan iz 14.st. koji se ubraja među najljepša remek djela gotičke umjetnosti na Bliskom Istoku. Odlazimo potom prema gradu, do luke koja je imala veliki značaj u izvozu voća i kojom dominira Kirenijski dvorac – impozantna tvrđava s koje se pruža prekrasan pogled na grad. Unutar njenih zidina nalazi se tzv. Muzej brodoloma, odnosno muzej u kojem su izložene neke od najstarijih olupina brodova s teretima koje su prevozili. Slijedi predah u nekom od brojnih restorana ili taverni i kupovina u trgovinama i suvenirnicama u kojima ćete zasigurno naći nešto po svom ukusu.

Poluotok Karpas – najljepši dio sjevernog Cipra, poznat po najsjevernijem i najistočnijem Rtu apostola Andrije na kojem se nalazi istoimeni samostan (dio UNESCO-a), važan pravoslavni hodočasnički centar često zvan „ciparski Lurd“. Slijedi odlazak do bazilike Aya Trias iz 6.st i dalje do 2 km duge pješčane plaže (Zlatna plaža) u netaknutoj
prirodi nacionalnog parka, omiljenog mjesta na kojima kornjače, glavate i goleme želve, polažu svoja jaja. Ovdje također možete zateći i divlje magarce u svom prirodnom okruženju. Ručak u ribljem restoranu i kraće slobodo vrijeme za osobne programe.

Famagusta – područje na istočnoj obali otoka, s dugim pješčanim plažama i kristalno čistim morem. Posjetit ćemo prvo Arheološki muzej i samostan sv. Barnabe, osnivača ciparske ortodoksne crkve, u kojem se nalazi bogata zbirka ikona iz 18.st. Nastavljamo zatim prema ruševinama Salamine, koje su otkrila plemena iz Grčke i Anatolije gdje ćemo razgledati ostatke jednog od najočuvanijih rimskih teatara i rimskih termi. Slijedi posjet samom gradu Famagusta, bogatom povijesnim i kulturnim znamenitostima, među kojima najviše pažnje plijene jedne od najbolje očuvanih venecijanskih zidina na istočnom Mediteranu koje okružuju stari grad. Unutar zidina se nalazi Othellov toranj iz 14.st. za koji se vjeruje da je Shakespeareu poslužio kao motivacija za dramu Othello. Prava umjetnička djela su i Morska vrata (Porta del Mare) koja su navodno izgrađena prema uputama Leonarda da Vincija te katedrala sv. Nikole, odnosno danas džamija Lala Mustafa Paşa. Prije povratka u hotel kratko ćemo baciti panoramski pogled na „grad duhova“ Varosha, napuštenu južnu četvrt Famaguste (6 km širok pojas uz plažu) koja je prije turske invazije bila moderno turističko područje grada, a danas stoji opustošeno i u raspadnom stanju…prizor kojeg je zasigurno nije moguće često doživjeti.

Nikozija – glavni grad Cipra i posljednji podijeljeni glavni grad na svijetu, od 1974.g. je tzv. „zelenom ili Atila linijom“, podijeljen na tursko-ciparski i grčko-ciparski dio. Tijekom obilaska imat ćete priliku vidjeti Predsjedničku palaču; zgrade koje su oštećene tijekom rata; Ledra Palace, jedina granična vrata između sjevernog i južnog dijela otoka; gotičku katedralu sv. Sofije, danas Selimiye džamija; Bedesten palaču, izvorno izgrađenu kao crkva, a danas je multikulturni i izložbeni prostor; Büyük han, jedno od najznačajnijih arhitektonskih zdanja otomanskog razdoblja i omiljeno turističko mjesto u gradu zahvaljujući trgovinama i restoranima unutar kompleksa. Prošetat ćemo i ulicom Dereboy, najživljim dijelom grada s puno restorana, barova i trgovina.

9. dan FAMAGUSTA/BAFRA – ERCAN – ISTANBUL
Doručak i odjava iz hotela. Prijevoz u zračnu luku Ercan. Po dolasku prijava za let za Istanbul na liniji TK 977 u 11.45h. Dolazak u 13.30h te nakon obavljenih graničnih formalosti prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora odlazak do trga Taksim i poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) – pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po srednjovjekovnoj kuli Galata iz 14. st., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad. Navečer mogućnost odlaska na fakultativnu večeru u restoran Beyti. Noćenje.

10. dan ISTANBUL – ZAGREB
Nakon doručka predlažemo posjet Sulejmaniji i krstarenje Bosporom. Sulejmanija je jedna od najljepših istanbulskih džamija, djelo slavnog osmanlijskog arhitekta i graditelja Sinana. U njoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II, te samog arhitekte Sinana. U nastavku odlazak na krstarenje Bosporskim tjesnacem, koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Nakon plovidbe, odlazak na ručak u jedan od autentičnih restorana na Galati, mostu koji spaja obale Zlatnog roga. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava za let Turkish Airlinesa, TK 1055 u 18.10h s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19.20h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi: 8.590 kn

First minute cijena aranžmana po osobi: 8.790 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 8.990 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 1.690 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 45, odnosno 30 dana prije polaska. ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Cijena aranžmana uključuje:
Povratni prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
Transfer od zračne luke do hotela i natrag na Cipru te od zračne luke te od hotela i natrag u Istanbulu;
Smještaj Bafri u Kaya Artemis Resortu & Casinu 5* u dvokrevetnoj sobi Holiday Village na osnovi 8 ultra all inclusiva;
Smještaj u Istanbulu u hotelu Radisson Blu Pera 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom;
Voditelja putovanja iz Zagreba;
Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu
Cijena aranžmana ne uključuje:
pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 1.690 kn (promjenjivo do dana izdavanja karata); doplatu za jednokrevetnu sobu od 4.490 kn; ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda; doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom; osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje; putno osiguranje (preporučujemo).

Popusti na pomoćnom ležaju:
Dijete 2-6,99 godina: 4.500 kn
Dijete 7-11,99 godina: 3.000 kn
Stariji od 12 godina: 500 kn

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:
Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):

CIPAR
Izlet Kirenija: 490 kn (uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak u jednom od lokalnih restorana, ulaznice za dvorac Sv. Hilarion, Bellapais samostan, Kirenijski dvorac).

Izlet poluotok Karpaz: 490 kn (uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak u jednom od lokalnih restorana, ulaznicu za baziliku Aya Trias.

Izlet Famagusta: 490 kn (uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak u jednom od lokalnih restorana, ulaznice za samostan sv. Barnabe, rimski teatar & terme u Salamini, toranj Othello).

Izlet Nikozija: 490 kn (uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak u jednom od lokalnih restorana).

ISTANBUL
Večera u restoranu Beyti www.beyti.com/en: 650 kn (uključen povratni transfer privatnim autobusom, večera u 3 slijeda, čak ili kava, domaće vino ili pivo)

Sulejmanija i krstarenje Bosporom: 330 kn – uključena povratna vožnja javnim prijevozom, razgled prema programu, pratnja lokalnog vodiča, krstarenje Bosporom u trajanju 1,5h i ručak bez pića u lokalnom restoranu

Red letenja (sve lokalna vremena):
TK1054 08OCT ZAGREB ISTANBUL 09:10 12:25
TK 968 08OCT ISTANBUL ERCAN 13:40 15:25
TK 977 16OCT ERCAN ISTANBUL 11:45 13:30
TK1055 17OCT ISTANBUL ZAGREB 18:10 19:20


Korisne informacije – Sjeverni Cipar:

Službeno ime države: Turska Republika Sjeverni Cipar
Geografski položaj: zauzima jednu trećinu otoka Cipra (sjeverni i veći dio istočnog dijela otoka), a kopnenu granicu dijeli samo sa međunarodno priznatom državom na Cipru, odnosno Republikom Cipar.
Glavni grad: Nikozija (tur. Lefkoşa)
Površina: 3.355 km² (cca. 37% ukupne površine otoka)
Stanovništvo: 313.626 (2014.)
Službeni jezik: turski, no engleski je rasprostranjen i govori ga stanovništvo gotovo svih dobnih skupina
Vremenska razlika: +1 sat u odnosu na Hrvatsku
Valuta: nova turska lira – TRY; 1 EUR ≈ 8,54 TRY
Električni napon: 220/240 V i 50 Hz, ali preporuča se ponijeti univerzalni putnički adapter
Pozivni broj zemlje: +90 392
Radno vrijeme: banke, pošte, državne službe i sl. od ponedjeljak do petka (osim praznicima), ponedjeljak 07.30h-14.00h i 15.30h-18.00h te utorak – petak 07.30h-14.00h. Većina trgovina 08.00h-13.00h i 16.00h-18.00h (zatvorene nedjeljom).
Kupovina: turska keramika, svila, pokrivači za jastuke, predmeti od bakra, bronce i oniksa…
Mobilne mreže: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj
Hrana i piće: kuhinja ciparskih Turaka je bogata i raznovrsna. Mezze (mješavina malih toplih i hladnih jela) se često poslužuju u restoranima Sjevernog Cipra čim sjednete. Glavna jela uključuju shis kebab (komadi janjetine ili piletine sa ražnja), janjetinu, piletinu na žaru, ribu, kofte (mesne kugle sa začinima). Od sireva svakako probajte tradicionalni „hellim“ (od ovčjeg i kozjeg mlijeka). Na kraju dobrog obroka preporuča se turska kava („sade“ znači bez šećera, „orta“ srednji šećer i „shekerli“ slatko).
Od pića, kao i u Turskoj, tu je Ayran (tradicionalni jogurt), domaća vina, Raki (rakija), pivo.
Odjeća i obuća: preporučamo jednostavnu odjeću i udobnu obuću. Duge suknje i duge hlače bit će u skladu s očekivanjem lokalnog stanovništva u manjim gradovima i selima gdje inače nema puno turista. Također, ženama savjetujemo ponijeti lagani šal, koji može poslužiti i kao pokrivalo za glavu pri razgledavanju muslimanskih vjerskih objekata. Prilikom ulaska u muslimanske vjerske objekte, turisti se trebaju držati običaja vezanih za odjeću i obuću (pokrivene ruke i noge, žene-pokrivena kosa maramom, obuću izuti ispred džamije).
Taksi: lako uočljive svijetlo žute boje. Svi imaju taksimer, ali preporučamo provjeriti da je uključen na početku putovanja. Postoje dve tarife ‘gunduz’ – dnevna tarifa i ‘gece’ – noćna tarifa koja je viša. Napojnice smatraju svojim pravom za obavljenu uslugu.
Klima: tipična mediteranska, s vrućim i suhim ljetima i blagim zimama.
Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske

Minimalni broj putnika: 15

NAPOMENE:
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa putovanja.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od hrvatskih tandarda.
Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz sijčnja 2021. i mogu biti podložne promjeni.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *