BALI – NOVA GODINA

BALI – NOVA GODINA

10 DANA/ 7 NOĆENJA

Datum: 28.12. – 06.01.2022.

First minute cijena aranžmana po osobi: 7.980,00 kn

1.dan (28.12.) ZAGREB – ISTANBUL – DENPASAR
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova i podjela putnih dokumenata od strane pratitelja putovanja. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Turkish airlines za Istanbul u 19.55h. Po dolasku u Istanbul 00:15h slijedi nastavak leta za Denpasar s polaskom u 01:45h. Noćni let.

2.dan (29.12.) DENPASAR – UBUD
Slijetanje na Bali je predviđeno u 18:55h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti slijedi doček mjesnog agenta i transfer do hotela 4* koji se nalazi centralnom dijelu Balija – Ubud. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3.dan (30.12.) UBUD – CITY TURA + Bali swing opcija
Nakon doručka predlažemo razgleda Ubud-a i okolice. Razgleda započinjemo sa posjetom Monkey Forest-u, živopisnoj šumi majmuna koju Balinežani smatraju svetom i koja se proteže na na površini od oko 10 hektara. U šumi ćemo vidjeti preko 700 razigranih majmuna kako slobodno žive u svom prirodnom staništu. Slijedi razgled grada Ubuda, okruženog prekasnom prirodom i rižinim poljima. Ubud i dalje nosi titulu kraljevskog grada, te se može pohvaliti drevnim hramovima, palačama i srdačnim stanovništvom. Slobodno vrijeme za ručak te kupnju tradicionalnih lokalnih proizvoda na tržnici rukotvorina. Nakon razgleda mogućnost odlaska na Bali Swing, jedno od najpoželjnijih mjesta za fotografiranje na svijetu. Kompleks nudi brojna mjesta za fotografiranje, od kojih se najviše ističu ljuljačke na visini od 10 do 70 metara na kojima možete iskusiti slobodu ljuljanja visoko iznad drveća. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan (31.12.) UBUD – BEDUGUL
Nakon doručka predlažemo odlazak na turu „Bedugul“ s lokalnim vodičem. Prva postaja će biti Šivin Hram koji se nalazi na jezeru Bratan, jedan od najljepših balinežanskih hramova koji je obvezan sadržaj svake knjige o Baliju. Nakon razgledavanja hrama i područja oko jezera slijedi posjet obližnjoj tradicionalnoj tržnici gdje se mogu vidjeti, probati ili kupiti različiti lokalni začini, tropsko voće, povrće i suveniri po izrazito povoljnim cijenama uz obavezno cjenkanje. Sljedeća postaja je mali i jednostavan ali izrazito lijep i prirodan Park Leptira u području Tabanan, najplodnijeg predjela i žitnice Balija. U sklopu iste regije nalaze se rižina polja Jati Luwih, najljepša rižina polja na Baliju zaštićena UNESCO-om. Nakon šetnje prekrasnim terasastim rižinim poljima i fotografiranja slijedi ručak u obližnjem restoranu sa pogledom. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. U večernjim satim odlazak na doček Nove 2022 godine. Zabava !

5.dan (01.01.) UBUD – mistični istok

Nakon kasnijeg doručka predlažemo izlet na mistični istok Balija. Vožnja istočnom obalom uz more oko do Goa Lawah – hrama na samoj obali unutar kojeg se nalazi pećina šišmiša po kojem je i dobio ime. Nakon kratkog razgledavanja hrama i odmora nastavljamo dalje prema Tirta Ganggi – rezidenciji i kupalištu kralja pokrajine Karangasem iz 19 stoljeća. Objekt je bio prilično devastiran za vrijeme velike erupcije vulkana Gunung Agung 1963. godine nakon čega je pomno restauriran. Ručak u obližnjem restoranu s predivnim pogledom na rižina polja. Izlet nastavljamo posjetom druge palače kraljevstva Karangasem, impozantnog zdanja prekrasne arhitekture i vrtova koje se zove Taman Ujung što znači “vrt na samom kraju”. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

6.dan (02.01.) UBUD – NUSA DUA
Nakon doručka, slijedi vožnja prema južnom dijelu otoka, Nusa Dui, gdje se nalaze najljepše plaže Balija. Prijava i smještaj u hotelu 4*. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Preporučujemo posjet jednom od beach barova. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.dan (03.01.) NUSA DUA – NUSA PENIDA
Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Predlažemo jednodnevni izlet na Nusa Penidu – najveći i najljepši iz skupine tri otoka koji se nalaze jugoistočno od Balija. Imati ćete priliku uživati u predivnim prizorima egzotične prirode i plavetnila Indijskog oceana. Posjet predivnim plažama zapadnoga dijela otoka čija je ljepota i čar netaknute prirode obišla cijeli svijet – Kelingking i Broken beach te prirodnog bazena Angel’s Billabong koji je pravo prirodno čudo. Mogućnost kupanja na plaži Crystal beach. U programu i cijenu izleta je uključen i ručak. Povratak u hotel u večernjim satima. Slobodno vrijeme vrijeme. Noćenje.

8.dan (04.01.) NUSA DUA –ULUWATU – TANAH LOT – JIMBARAN
Nakon doručka predlažemo izlet unutar kojeg ćemo posjetiti neke od najvećih znamenitosti Balija. Dan započinjemo hramom Tanah Lot posvećenom Balinežanskim bogovima mora. Za vrijeme oseke, u hramu se može vidjeti i dodirnuti Svetu Zmiju (Balinežani vjeruju da donosi sreću) koja obitava u pećini nasuprot hramu. Potom slijedi posjet hramu na stijeni Uluwatu koji se nalazi na krajnjem jugu otoka, izgrađenog na samom rubu 70 metara visoke litice.

9.dan (05.01.) NUSA DUA –DENPASAR – ISTANBUL
Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za stjecanje posljednjih uspomena sa čudesnog Balija. Predlažemo posjet nekim od najljepših plaža na Baliju: Nusa Dua, Pandawa, Dreamland, Balangan, Bingin, Padang Padang i mnoge druge. Uživajte u rajskim plažama, okušajte se u ronjenju, vožnji jet-skijem i ostalim aktivnostima na vodi. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Istanbul u 21.40h. Noćni let.

10.dan (06.01.) ISTANBUL – ZAGREB
Po dolasku u Istanbul u 05:55h slijedi nastavak leta za Zagreb u 08:10h. Dolazak u Zagreb u 08:15h po lokalnom vremenu.

First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 7.980,00 kn + avio takse

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 8.890,00 kn + avio takse

U cijenu je uključeno:
– povratna avionska karta Zagreb – Denpasar – Zagreb (uključena predana prtljaga 1×23 kg i ručna prtljaga 1×7 kg)
– transferi na destinaciji na relaciji zračna luka – hotel Ubud – hotel Nusa Dua – zračna luka
– noćenja s doručkom u hotelima s 4*:
– organizacija putovanja
– pratitelj putovanja iz Hrvatske kroz cijelo putovanje

U cijenu nije uključeno:
– zrakoplovne pristojbe 2.980,00 kn (obavezna doplata kod prijave)
– troškove osobne prirode
– fakultativni izleti i ulaznice:
–– Ubud i okolica: 300 kn (nije uključena ulaznica za Bali Swing: 245 kn po osobi, uključuje 18
ljuljački i ručak/buffet)
– Tura Bedugul: Žitnica Balija, rižina polja Jati Luwih i park leptira: 420 kn (uključen ručak)
– Mistični istok: 380 kn
– Tura Tanah Lot – Uluwatu – Jimbaran: 380 kn
– Nusa Penida: 750 kn (uključen ručak)

Napomene:
– putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma izlaska iz zemlje
– konačni raspored izleta po danima, njihove cijene i program provođenja se dostavljaju svim putnicima unutar završnog pisma mjesec dana prije puta
– hrvatskim državljanima, nositeljima običnih putovnica, koji putuju turistički ne treba viza za boravak do 30 dana. Ulazak u Indoneziju moguć je u zračnim lukama: Denpasar-Bali (DPS)

Raspored letova:

TK1056 28DEC ZAGREB ISTANBUL 1955 0015*

TK 66 29DEC ISTANBUL DENPASAR 0145 1855

TK 67 05JAN DENPASAR ISTANBUL 2140 0555*

TK1053 06JAN ISTANBUL ZAGREB 0810 0815

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *