MÜNCHEN i DVORCI BAVARSKE – 3 dana autobusom

MÜNCHEN i DVORCI BAVARSKE – 3 dana autobusom

3 dana/ 2 noćenja

Datumi: 29.04.-01.05.2022., 21.10.-23.10.2022., 18.11.-20.11.2022.

First minute cijena aranžmana po osobi: 1.290 kn

Vrijednost više: uključen izlet u dvorce Bavarske !

1. dan ZAGREB – MÜNCHEN
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502 – 506 u 04:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Po dolasku u bavarsku metropolu razgled grada autobusom i pješice: Kraljevski trg – četvrt muzeja sa slavnim pinakotekama – Ludwigstrasse – Maximilianeum – Isarska vrata – Karlov trg – glavni trg Marienplatz – crkva Frauenkirche – Residenz – dvorac Nymphenburg. Slobodno vrijeme u središtu Münchena za odličan shopping u glavnoj trgovačkoj ulici Kaufringerstrasse, osobne programe ili posjet tipičnoj bavarskoj pivnici. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan MÜNCHEN I IZLET DVORCI BAVARSKE
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u južnu Bavarsku. Vožnja do dvorca Hohenschwangau, mjesta gdje je kralj Ludwig II proveo djetinjstvo i dvorca Neuschweinstein, smještenog na visokoj stijeni, kojeg je Walt Disney uzeo za primjer dvorca iz bajke. Razgledi dvoraca i slobodno vrijeme za kavu ili kupovinu suvenira. Nastavak izleta vožnjom do dvorca Linderhof, jedinog završenog dvorca za Ludwigova života. Razgled dvorca okruženog prekrasnim parkovima, terasama, fontanama i paviljonima u maurskom stilu. U parku dvorca je Venerina špilja, umjetna špilja s jezercem i rasvjetom u kojoj je Ludwig II slušao Wagnerovu glazbu vozeći se čamcem u obliku labuda. Ovaj će izlet osim posjeta dvorcima posjetiocima približiti prirodne ljepote i alpske krajolike južne Bavarske. Povratak u hotel u Münchenu. Noćenje.

3. dan MÜNCHEN – JEZERO CHIEMSEE – ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do obale jezera Chiemsee „bavarskog mora“. Plovidba brodićem po jezeru do otoka Herrenisel na kojem je Ludwig II izgradio dvorac po uzoru na francuski Versailles i dvoranu ogledala. Posjet dvorcu i šetnja otokom. Povratak brodićem do pristaništa u Prienu. Nastavak vožnje kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.290 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.390 kn

FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 10 dana prije polaska. Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz turističkim autobusom prema programu
• smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi dva noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u Münchenu
• razgledavanja prema programu,
• cjelodnevni izlet u dvorce Bavarske
• pratitelja tijekom putovanja,
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 550 kn
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
• ulaznice za dvorce (informativne cijene ulaznica mogu biti podložne promjeni, obavijest o točnom iznosu u završnom pismu): dvorac Nymphenburg 8 EUR dvorac Linderhof 7,50 EUR, dvorci Hohenschwangau-Neuschwanstein kombinirana ulaznica 25 EUR; dvorac na Herreninselu 9 EUR, povratna karta za vožnju brodićem na jezeru Chiemsee 7,70 EUR , trošak rezervacije ulaza za dvorce 2,70 EUR po dvorcui osbi , mladi do 18 godina starosti ne plaćaju ulaznice, ali plaćaju trošak rezervacije ulaza 2,70 EUR po osobi i dvorcu)
• dodatne usluge i troškove koji nisu predviđeni programom,
• troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
• Putno osiguranje

Popusti:
Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem: 5 % popusta.

Savezna Republika Njemačka je država u srednjoj Europi. Na sjeveru graniči sa Sjevernim morem, Danskom i Baltikom, na istoku s Poljskom i Češkom, na jugu s Austrijom i Švicarskom, a na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom. Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 16 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung).

München je glavni grad savezne pokrajine Bavarske. Nakon Berlina i Hamburga, po broju je stanovnika treći grad u Njemačkoj te slovi za jedno od najvažnijih gospodarskih, prometnih i kulturnih središta države. München je površinom jedan od najvećih gradova Njemačke (310,43 km²). Točka s najvećom nadmorskom visinom iznosi 579 m dok najniža točka iznosi 482 m (prosjek 519 m n/m). Grad München ima približno 1 472 000 stanovnika.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za državljane RH viza za Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz pojedine programe prema informaciji na dan formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *