DANSKA

Kopenhagen, zrakoplovom

4dana/ 3 noćenja

Datumi: 05.06.-08.06., 19.06.-22.06. i 11.07.-14.07.2023.

Ultrafirst minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 662,29 € 

*Vrijednost više: hotel smješten u srcu grada, popust za dijete 185,81 €

Danski glavni grad Kopenhagen najbolje je odredište za kratko putovanje, barem prema glasovima na Lonely Planetu. Mi bismo se sasvim složili s njima.Zato, krenite na ovo putovanje i pokušajte otkriti što stanovnike Danske čini toliko sretnima, možda dio te sreće ponesete sa sobom.

1. dan ZAGREB – KOPENHAGEN
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Kopenhagen na letu Croatia Airlinesa, OU 480 u 08.35h. Po dolasku u Kopenhagen u 10.30h po lokalnom vremenu obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora odlazaku razgled Kopenhagena koji nas vodi u srce danske prijestolnice prepune znamenitosti koje prepričavaju povijest. Vidjet ćemo najpoznatiji danski spomenik – Malu sirenu kako sjedi na stijeni i zamišljeno gleda u brodove koji prolaze; Fontana Gefion je velika fontana na pročelju luke u Kopenhagenu koja se koristi kao bunar želja, a ujedno je i najveći spomenik u gradu; Amalienborg, dom danske kraljevske obitelji; kanal Nyhavn sa svojim šarmantnim restoranima na otvorenom i slikovitim kafićima; Palača Christiansborg nalazi se na otočiću Slotsholmenu, koja ima 800 godina dugu povijest kao centar Danske moći. Sadašnja palača dovršena je 1928. godine, ali s ovog su mjesta stoljećima vladali kraljevi i kraljice. Danas palaču koristi danski parlament, ured premijera te Vrhovni sud; Kuća opere koja se smatra najmodernijom i najskupljom zgradom opere ikad izgrađenom. Večera i noćenje.

2. dan KOPENHAGEN¬– SJEVERNI SEALND – KOPENHAGEN
Nakon doručka, krećemo autobusom u obilazak Sjevernog Sealanda. Put nas vodi kroz dansko selo do Hillerøda, gdje ćemo posjetiti dvorac Frederiksborg, koji je sagradio Christian IV u 17. stoljeću, a sada je u njemu Nacionalni povijesni muzej s brojnim kolekcijama slika, tapiserija, porculana itd. Nastavljamo panoramski razgled dvorca Fredensborg, kraljičinu ljetnu rezidenciju sa svojim lijepim vrtovima. Nastavak do obale s pogledom na veličanstveni dvorac Kronborg u Elsinoreu, poznatom kao dvorac iz Shakespeareova Hamleta. Povratak u Kopenhagen slikovitom obalnom cestom. Noćenje.

3. dan KOPENHAGEN – ROSKILDE – KOPENHAGEN
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na cjelodnevni izlet vlakom u Roskilde, drevne vikinške prijestolnice Danske. Smješten u istoimenom fjordu, najdužem i najdubljem u zemlji, Roskilde nudi posjet prekrasnoj katedrali, posljednjem počivalištu danskih kraljeva, te mogućnost posjeta spektakularnom muzeju vikinških brodova pronađenih u vodama fjorda, pričajući priču o poznatom dobu vikinga. Povratak u Kopenhagen. Noćenje

4. dan KOPENHAGEN- ZAGREB
Nakon doručka prijevoz do zračne luke. Prijava za let Croatia Airlinesa, OU 481 u 11.20h, s očekivanim dolaskom u Zagreb u 13.35h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Ultrafirst minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi:662,29 € 4.990 kn
First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 688,83 € 5.190 kn
Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 715,38 € 5.390 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 157,94 €/1.190 kn

Napomene: ultrafirst minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika posebni popust (informacije na prodajnom mjestu)!

Cijena aranžmana uključuje:
Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Kopenhagena;
Smještaj u hotelu (Zleep Copenhagen City 3* ili sl., odnosno Zleep Copenhagen Arena 3* ili sl. u terminu 11.07.-14.07.) u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;
Transfer od zrčane luke do hotela i natrag;
Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča;
Voditelja putovanja iz Zagreba;
Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena aranžmana ne uključuje:
pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 157,94 €/1.190 kn (promjenjivo do izdavanja karata); doplatu za jednokrevetnu sobu 184,49 €/1.390 kn; ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda; doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom; osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje; putno osiguranje (preporučujemo).

Popust za dijete:
Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom krevetu: 185,81 € / 1.400 kn

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi (na upit) – trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):
Cjelodnevni izlet na Sjeverni Sealand (autobus, lokalni vodič, ulaznica za Kronborg dvorac): 211,03 €/1.590 kn
Cjelodnevni izlet vlakom u Roskilde (karta za vlak, ulaznica za Roskilde katedralu, ulaznica za Viking Ship muzej): 67,69 €/510 kn

Red letenja (sve lokalna vremena):
OU480 ZAGREB KOPENHAGEN08:35 10:30
OU481KOPENHAGEN ZAGREB 11:2013:35

Korisne informacije – Danska:

Službeni naziv zemlje: Kraljevina Danska
Glavni grad:Kopenhagen
Površina: 42.951 km²
Broj stanovnika: 5,831 milijun (2020.)
Službeni jezik:danski
Vjera:80% pripada Danskoj Narodnoj Crkvi, 2% islam, ostatak pripada drugim crkvama
Vremenska razlika: isto kao u Hrvatskoj
Valuta:danska kruna
Električni napon: 230 V
Pozivni broj zemlje: +45
Mobilne mreže: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj
Hrana: danska kuhinja potječe od domaćih proizvoda seljačke populacije i pojačana je tehnikama kuhanja razvijenim krajem 19. stoljeća i većom dostupnosti robe tijekom i nakon industrijske revolucije. Sendviči, poznati kao smørrebrød, koji su u svom osnovnom obliku uobičajena jela za ručak, mogu se smatrati nacionalnim specijalitetom. Značajna jela od mesa i ribe uključuju flæskesteg (pečena svinjetina s hrskavom koricom) i kogt torsk (poširani bakalar) s umakom od senfa i dodacima. Tradicionalna jela koja su još uvijek popularna uključuju frikadelere (mesne okruglice), karbonader (pohane svinjske pljeskavice) i medisterpølse (pržene kobasice). Danska je poznata po svojim pivima Carlsberg i Tuborg te po svojim akvavitu, no među samim Dancima uvozno vino postalo je sve popularnije od šezdesetih godina prošlog stoljeća.
Odjeća i obuća:savjetujemo udobnu pamučnu odjeću, slojevitu. S obzirom na učestalu vjetrovitost, svakako je važno imati dobru jaknu, otpornu na vjetar i kišu.
Kupovina: popularni suveniri: vikinški nakit i memorabilije, šalovi, Royal Copenhagen porculan, slatkiši – danski keksi, motivi priča Hansa Christiana Andersena, nakit, odjeća, nisse lutke, minijature Male Sirene. Veliki broj objekata u većim gradovima posluje od 8 do 20 radnim danom, od 9 do 17 subotom.
Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske.
Putna isprava:osobna iskaznica.

Minimalni broj putnika: 15

NAPOMENE:
Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn
Popust za jednokratnu rezervaciju 5 i više osoba isključuje kombinaciju s drugim popustima ili posebnim akcijama.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi 1 komad ručne prtljage do 8 kg unjeti u zrakoplov.
U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja, kao i u slučaju promjene radnog vremena znamenitosti, muzeja i sl.
Kategorizacija smještaja u Danskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.
Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju izsiječnja2023. i mogu biti podložne promjeni.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *