INDIJA

NEW DELHI – JAIPUR – FATEHPUR SIKRI – AGRA

9 dana/ 7 noćenja

Datum: 1.4.–9.4.2024. USKRŠNJI PRAZNICI

First minute cijena aranžmana po osobi: 1.523,66 €

*Uključene zrakoplovne pristojbe

*Vrijednost više: odlični hoteli 5* s bazenima, ulaznice, vožnja rikšom i džipom u Jaipuru, mogućnost posredovanja pri ishođenju vize, razgled Dohe, popust za dijete do 663,61 € (5.000 kn)

 Program:

  1. dan ZAGREB – DOHA

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dohu na liniji Qatar Airwaysa, QR 218 u 16.30h. Dolazak u 22.50h po lokalnom vremenu.

  1. dan DOHA – NEW DELHI

Nastavak leta za New Delhi na liniji QR 570 u 02.25h. Odmor tijekom noćnog leta. Očekivano slijetanje u Delhi u 08.45h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja pograničnih formalnosti, sastanak s lokalnim predstavnikom i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora, odlazak u panoramski razgled starog dijela indijske prijestolnice: Crvena tvrđava, nekadašnja kraljevska rezidencija mogulskih vladara iz 17.st.; Jama Masjid, jedna od najvećih džamija u Indiji; Nacionalni muzej Mahatme Gandhija, s bogatom kolekcijom izvornih relikvija, knjiga, časopisa, dokumenata, fotografija, audio-vizualnog materijala i ostalih suvenira usko povezanih s Gandhijem i borbom za slobodu Indije; Raj Ghat, memorijalni centar Mahatmi Gandhiju; Chandni Chowk, najstarija i užurbana trgovačka zona s tržnicama na kojima se prodaje gotovo sve, od curryja do dijamanata. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. dan NEW DELHI – JAIPUR (cca. 300 km, 5-6h vožnje)

Doručak te odlazak na razgled New Delhija, poznatog i kao Lutyensov Delhi, po britanskom arhitektu Sir Edwin Lutyensu koji je odigrao ključnu ulogu u projektiranju i izgradnji grada u kojem je danas sjedište indijske vlade. Vožnja pokraj   Predsjedničke rezidencije, Parlamenta i ostalih zgrada vlade; avenija Rajpath; Vrata Indije, spomenik indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu; zgrada Vrhovnog suda; Qutb Minar (kula pobjede), toranj od crvenog pješčenjaka koja čini dio kompleksa Qutb (UNESCO), jednog od najranijih i najimpresivnijih primjera indo-islamske arhitekture i jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija grada; mauzolej cara Humajuna iz 1562. godine, prvi primjer mogulske arhitekture u Indiji koji je nadahnuo izgradnju više poznatog Taj Mahala. Slijedi polazak prema prema Jaipuru, glavnom i najvećem gradu indijske savezne države Rajastan. Ovaj slikoviti „ružičasti grad“,  dom je palača iz bajki, robusnih tvrđava smještenih na golim brdima i širokim avenijama, i definitivno jedan od simbola indijske civilizacije. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

  1. dan JAIPUR

Doručak. U prijepodnevnim satima odlazak do tvrđave Amber, veličanstvene radžastanske palače iz 16. stoljeća smještene u slikovitim brdima nedaleko Jaipura. Unutar njezinih neosvojivih zidova krije se prava orijentalna oaza čudesnih lukova, drevnih mozaika, fontana, vrtova… Na putu prema tvrđavi stanka za fotografiranje kod Hawa Mahala – Palače vjetrova, znamenite građevine s preko 900-tinjak prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene promatraju ulicu i prolaznike. U poslijepodnevnim satima posjet kompleksu Gradske Palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej te opservatoriju Jantar Mantar, najvećoj zvjezdarnici na svijetu izgrađenoj od kamena i mramora. Tijekom poslijepodnevnog razgleda imat ćete priliku iskusiti i vožnju tradicionalnom rikšom. Noćenje.

  1. dan JAIPUR – FATEHPUR SIKRI – AGRA (cca. 260 km, 5-6h vožnje)

Nakon doručka polazak prema srednjovjekovnoj Agri. Usputno zaustavljanje u selu Abhaneri u kojem se nalazi Chand Baori, stepenasti bunar jedinstvene konstrukcije. Jedan je od najslikovitijih bunara takve vrste na svijetu, a dubina od oko 30 m čini ga jednim od najdubljih i najvećih bunara u Indiji. Zbog suhe klime takvi su bunari česti u ovom dijelu zemlje jer skupljaju podzemne vode i skladište je. Slijedi odlazak prema Fatehpur Sikriu, veličanstvenom gradu iz 16. stoljeća koji je jedno kratko vrijeme bio mogulska prijestolnica. Ovaj utvrđeni grad krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. U poslijepodnevnim satima dolazak u Agru, prvu mogulsku prijestolnicu te posjet vrtnom kompleksu Mehtab Bagh (Mjesečevi vrtovi Agre), jednom od posljednjih mogulskih vrtova u gradu. Savršeno je usklađen s vrtovima Taj Mahala i pruža prekrasan pogled na sami Taj s druge strane rijeke Yamuna. Uz vrt se veže legenda oko crnog Taj Mahala kojeg je moćni vladar Džahan-šah želio izgraditi za svoje posljednje počivalište. Noćenje.

  1. dan AGRA

Doručak. Odlazak do veličanstvenog Taj Mahala (dio UNESCO-a), jednom od sedam svjetskih čuda. Ovo vrhunsko remek-djelo mogulske arhitekture dao je izgraditi spomenuti car Džahan-šah u spomen za svoju rano preminulu ženu Perzijanku Mumtaz Mahal. Zakoračite u ovaj vječni simbol ljubavi i uživajte u njegovoj neizrecivoj ljepoti i priči koja mu je udahnula život. U nastavku odlazak do tvrđave Agra (također dio UNESCO-a), nekadašnjeg boravišta mogulskih vladara i prekrasnog kompleksa palača, vrtova i džamija. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na predstavu „Saga o ljubavi“ (Mohabbat the Taj) koja, uz najveću repliku Taj Mahala, uprizoruje legendu o ljubavi koja je stvorila veličanstveni mauzolej. Noćenje.

  1. dan AGRA – NEW DELHI (cca. 225 km, 4-5h vožnje)

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor, opuštanje uz bazen i sl. do polaska prema Delhiju u poslijepodnevnim satima. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

  1. dan NEW DELHI – DOHA

Nakon doručka prijevoz u zračnu luku i prijava na let Qatar Airwaysa za Dohu, QR 571 u 10.35h s očekivanim dolaskom u 12.05h po lokalnom vremenu. Slijedi odlazak u poludnevni razgled prijestolnice Katara, jedne od najbogatijih zemalja na svijetu. Ovaj biser Bliskog istoka, grad raskoši i sjaja, smješten je na obali Perzijskog zaljeva, na mjestu gdje je prije 200-tinjak godina bila pustinja. Tijekom obilaska imat ćete priliku vidjeti: Muzej islamske umjetnosti fascinantne arhitekture s jednom od najopsežnijih zbirki islamske umjetnosti u svijetu; Souq Wakif, tržnicu koja na svakom koraku odiše orijentom i gdje možete naći začine, suvenire, ukrase, ali i probati tradicionalnu katarsku kuhinju u brojnim lokalima; Corniche, šetnica uz obalu koja se proteže 7 km duž zaljeva, prepuna je kulturnih atrakcija, parkova, restorana i klubova; Katara, kulturno selo tradicionalnog stila u kojem se nalaze uredi vladinih i nevladinih organizacija, brojne galerije i muzeji, glazbena akademija, veliki otvoreni amfiteatar u kojem se organiziraju brojna događanja, kafići i dr.; The Pearl, umjetni otok na kojem sve pršti od raskoši i glamura, nastao s ciljem izgradnje stambene zone inspirirane najšarmantnijim mediteranskim gradovima. Slobodno vrijeme do povratka u zračnu luku u večernjim satima.

  1. dan DOHA – ZAGREB

Nastavak leta za Zagreb na liniji QR 215 u 02.00h. Očekivano vrijeme dolaska u 06.55h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

(uključene pristojbe zračnih luka u iznosu od 436,66 € / 3.290 kn):

 

First minute cijena aranžmana po osobi: 1.523,66 € (11.480 kn)

Redovna cijena aranžmana po osobi: 1.590,02 € (11.980 kn)

 

Napomena: first minute cijene vrijede do 90, odnosno 60 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika odobravamo dodatni popust (informacije na prodajnom mjestu)!

 

Cijena aranžmana uključuje:

Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);

Pristojbe zračnih luka od 436,66 € / 3.290 kn (podložno promjeni, konačni iznos utvrđuje se na dan izdavanja karata);

Prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;

Smještaj u Delhiju u hotelu 5* (Vivanta Dwarka, Radisson Blu Dwarka, The Leela Ambience Convention ili sl.) u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom (rana prijava u hotel na dan dolaska računa se pod 1 noćenje);

Smještaj u Jaipuru u hotelu 5* (Holiday Inn City Centre, Hilton Jaipur, Radisson Jaipur City Center ili sl.) u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;

Smještaj u Agri u hotelu 5* (Courtyard by Marriott, Grand Mercure ili sl.) u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;

Razglede prema programu u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku;

Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;

U Jaipuru vožnju džipom do tvrđave Amber i vožnju rikšom po gradu;

Poludnevni razgled Dohe 8. dan putovanja, s prijevozom i lokalnim vodičem;

Voditelja putovanja iz Zagreba;

Troškove organizacije putovanja i jamčevine.

 

Cijena ne uključuje:

doplatu za jednokrevetnu sobu od 303,94 € / 2.290 kn; trošak indijske e-turističke vize od 24 € / 180,83 kn; posredovanje agencije pri ishođenju vize od 10 € / 75,35 kn; fakultativne usluge i sadržaje, kao i obroke koji nisu navedeni u programu putovanja; obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice lokalnih vodiča i vozača cca. 50 USD; osobne troškove; putno osiguranje (preporučujemo).

 

Popust:

Dijete 2-5,99 godina u krevetu s roditeljima: 663,61 € / 5.000 kn

Dijete 6-11,99 godina na pomoćnom ležaju: 398,17 € / 3.000 kn

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj (na razvlačenje/madrac).

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (uz najmanje 10 prijavljenih putnika):

Polupansion (6 večera u hotelima, bez pića): 157,94 € / 1.190 kn

Predstava Saga o ljubavi u Agri: 39,82 € / 300 kn po osobi (uključeno: ulaznica (platinum kategorija – prvih 7 redova), povratni transfer, asistencija lokalnog predstavnika)

Viza:

Hrvatski državljani trebaju vizu za Indiju.

Istu je moguće ishoditi osobno u Indijskoj ambasadi u Zagrebu ili online putem poveznice https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

Sve informacije oko postupka i potrebne dokumentacije dostupne su na spomenutoj poveznici ili internetskim stranicama ambasade https://www.indianembassyzagreb.gov.in/page/visa/

Cijena online e-turističke vize do 30 dana boravka iznosi 24 € / 180,83 kn.

Viza se ishodi unutar 30 dana do polaska na putovanje/ulaska u Indiju.

 

Korisne informacije – Indija:

Službeno ime: Republika Indija

Geografski položaj: južna Azija

Glavni grad: New Delhi

Površina: 3.287.590 km2

Broj stanovnika: 1.354.051.854 (2018.)

Službeni jezik: hindu, engleski i 21 regionalni jezik

Vremenska razlika: +4.30 h u odnosu na Hrvatsku

Novčana jedinica: indijska rupija – INR (100 paisa); 1 EUR ≈ 89,88 INR; 1 USD ≈ 82,59 INR

Električni napon: 230-240V/50 Hz, potreban adapter.

Piće i hrana: kupovati mineralnu ili izvorsku vodu u bocama (obavezno provjeriti da li je čep originalno zatvoren!),

izbjegavati hranu i sokove na ulici, piti pića bez leda. Tijekom putovanja preporučamo jesti u boljim restoranima ili

hotelima i paziti na higijenu ruku. O sigurnosti i zdravstvenim preporukama putovanja u inozemstvo možete pronaći na stranicama: www.mvep.hr; www.who.int i www.hzjz.hr

Odjeća: Lagana, jednostavna i neobavezna odjeća. Preporučljivo je imati pokrivena ramena, ruke do lakta, odnosno nadlaktice, trbuh, dekolte i koljena, odnosno noge. Za posjet nekim hramovima i džamijama potrebna su prekrivala (ponesite svakako šal), a obuća se ostavlja na ulazu pa je dobro ponijeti čarape.

Kupovina: Indija je raj za kupovinu! Pazite što kupujete jer izbor je toliki da vrijedi prvo dobro razgledati i raspitati se po pitanju cijene i kvalitete. U protivnome se dešava da već iza ugla nađete ljepše i jeftinije od onoga što ste upravo kupili. Kada ste stvarno zainteresirani za nešto prema trgovcu glumite nezainteresiranost, jer će onda cjenkanje polučiti najbolje rezultate. Obavezno se cjenkajte, jer spada u dio trgovačke kulture. Pazite na kvalitetu, jer ima puno robe upitne kvalitete. Kupovati se može od bazara (idelano za tekstil, suvenire i ostalu tradicionalnu robu), dućana (pretežno zapadne marke) ili specijaliziranih dućana za turiste (slična roba kao na bazaru, ali kvalitetnija i skuplja). Najčešći proizvodi koji se kupuju su: tekstil, svila/sariji, tepisi, nakit/drago kamenje, predmeti od drveta, mramora i bronce, antikviteti ili zapadna tzv. globalna roba po nižim cijenama. Vodite računa da ono što se Vama čini jeftino, za Indijca će to biti pravo malo bogatstvo!

Klima: od tropske na jugu do umjerene na sjeveru. Ljeto traje između ožujka i lipnja u većini dijelova Indije. Temperature tijekom dana prelaze 40 °C. U obalnim regijama temperatura prelazi 30 °C, a povezana je s visokim razinama vlažnosti. Nakon ljeta slijede kiše koje donosi jugozapadni monsun, a koje osiguravaju padaline za većinu Indije. Zime započinju u sjevernoj Indiji u studenome, a u južnoj Indiji u kasnom prosincu, a karakteriziraju je blagi do topli dani i prohladne noći.

Pozivni broj zemlje: +91

Mobilni telefon: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: potrebna za državljane Republike Hrvatske

 

Minimalni broj putnika: 15

 

NAPOMENE:

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 25 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 7 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijene fakultativnih sadržaja bazirane su prema stanju iz lipnja 2023. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske https://mvep.gov.hr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *