Dobro je znati

Korisne napomene za odlazak na tečaj stranog jezika

 

Grupni odlazak na tečaj jezika podrazumijeva da polaznik ne putuje sam, nego u grupi od najviše 15 polaznika iste škole te je tijekom cijelog boravka u inozemstvu s njima i pratitelj putovanja,najčešće profesor stranog jezika.

Po dolasku u školu, svi polaznici iz grupe se uključuju u rad s ostalim internacionalnim studentima koji pohađaju tu školu. Prvi dan nastave, svaki polaznik ispunjava prijamni test (provjera predznanja) kako bi ga se moglo rasporediti u razred prema trenutno pokazanom znanju i dobi. Ukoliko tijekom nastave polaznik smatra da mu je nastava ili prelagana ili preteška (nije u mogućnosti s razumijevanjem pratiti nastavu), moguće je u dogovoru s profesorom promijeniti razred.

Polaznici su smješteni u školskim rezidencijama i treba imati na umu da to nisu hoteli, nego studentski domovi, boravak je najčešće u jednokrevetnim, dvokrevetnim ili višekrevetnim sobama, a kupaonica se najčešće nalazi na katu, dok sobe u nekim rezidencijama imaju i vlastite kupaonice.

Tijekom boravka (smještaja) u obitelji potrebno je pridržavati se kućnih pravila i običaja obitelji kod koje ste smješteni. Smještaj u obitelji ne mora biti u pravilu obitelj s djecom i kućnim ljubimcima, te je ponekad to i starija osoba čija su djeca već odrasla, te ima mogućnost primati studente na smještaj.

Obavezno je putno osiguranje u svim školama te škole imaju pravo zahtijevati na uvid policu osiguranja, i ukoliko je polaznik ne posjeduje, trebat će kupiti policu zdravstvenog osiguranja na licu mjesta (u školi).

Tijekom tjedna škole organiziraju poslijepodnevne sportske i kulturne aktivnosti, a tijekom vikenda organiziraju izlete u okolna mjesta i gradove, i većina tih izleta uključena je u cijenu programa.