ARMENIJA I GRUZIJA

VELIKA TURA KAVKAZOM

14 dana/ 13 noćenja

Datumi: 05.08. – 18.08.2024. i 04.10. – 17.10.2024. (garantirani polasci!)

First minute cijena aranžmana po osobi: 2.280€

*Uključene zrakoplovne pristojbe

Vrijednost više: Posjet svim najbitnijim lokacijama, slobodan dan za kupanje na Crnom Moru na polascima u ljetnim mjesecima!

*Hoteli 4/5* u centru velikih gradova Tbilisi, Erevan, Batumi, Kutaisi kako biste samostalno mogli istražiti dio grada!

*Mogućnost uživanja u lokalnim kuhinjama Armenije i Gruzije, preporuke na licu mjesta od strane iskusnih vodiča!

*Program za iskusne putnike koji žele vidjeti i naučiti više!

Program:

1.dan ZAGREB – VARŠAVA – EREVAN

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Varšavu na liniji LOT i polijetanje zrakoplova sukladno satnici reda leta na dnu stranice. Dolazak u Varšavu. Nastavak leta za Erevan na liniji LOT. Predviđeni dolazak u zračnu luku Erevan je u vrlo rano jutarnjim satima po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te organizirani transfer do hotela u Erevanu. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan EREVAN

Kasnije ustajanje. Doručak. Dan je predviđen za razgled Erevana uz pratnju našeg vodiča tako što počinjemo od velebnog Trga Republike sa prekrasnom fontanom Yot Aghbyur koja u prijevodu znači “Fontana Sedam proljeća” – Zgrada vlade Armenije – Hotel Marriot – Zgrada Ministarstava komunikacija i trgovine – Muzej Armenske povijesti i Nacionalna Galerija Armenije. Potom idemo do Centralnog armenskog marketa Vernisaž – spomenik Gareginu Nzhdehu – ostaci stečaka – Centralna Metro stanica sa fontanom – Trg Charlesa Azanvoura – Moskovsko kino – Sjeverna Avenija, glavna šetnica u Erevanu – Labuđe Jezero – Trg slobode i Zgrada Opere – spomenik Aramu Khachaturianu i koncertna dvorana – Francuski trg – Kompleks Kaskada, odakle se pruža fantastičan pogled na Erevan. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima mogućnost odlaska, uz našeg vodiča, do jedne od poznatih točionica konjaka u Erevanu ( Ulaznica uz doplatu ), gdje ćemo se moći upoznati sa procesom proizvodnje konjaka, te se naravno opskrbiti istim. Preporučamo i odlazak javnim prijevozom do spomenika Majke Armenije, koji se nalazi u Parku pobjede iznad samog Erevana. Ovaj spomenik simbolizira cijelu Armeniju te čuva grad, a istodobno mač usmjerava prema Turskoj. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan EREVAN – MEMORIJALNI CENTAR ARMENSKOG GENOCIDA – GARNI – SIMFONIJA STIJENE – GEGHARD – ETŠMIADZIN – EREVAN

Doručak. Dan ćemo započeti odlaskom do Memorijalnog parka i muzeja armenskog genocida, Tsitsernakaberd, posvećenog progonu Armenaca od strane Turaka. Slijedi kraća šetnja parkom, te slobodno vrijeme za razgled muzeja. ( Ulaznica uz doplatu ). Slijedi vožnja do obližnjeg sela Garni, udaljenog oko 30-ak km od Erevana. Posjetiti ćemo hram Garni, koji je Armenska verzija Partenona ( Ulaznica uključena ), posvećen Bogu Sunca. Šetnja do vidikovca s kojeg se vidi kanjon rijeke Azat s mnoštvom bazaltnih stupova koji nalikuju na “kamenu simfoniju, prirodni fenomen koji je jedan od najljepših u Armeniji. Kraće slobodno vrijeme u Garniju za ručak i odmor, te nastavak putovanja prema samostanu Geghard, kompleksu armenske apostolske crkve koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. S jedne strane samostan je okružen planinom, te je dio čak i uklesan u stijenu. Nakon kraće šetnje samostanom, slijedi povratak u smjeru Erevana. Slijedi odlazak prema od Erevana 20 km udaljenom Etšmiadzinu. Etšmiadzin je religijski kompleks kojim dominira katedrala koju je dao izgraditi Grgur Prosvjetitelj, a koji je zaslužan za uvođenje katoličanstva u Armeniju. Kraća šetnja kompleksom. Dolazak u Erevan u večernjim satima. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Noćenje.

4.dan. EREVAN – KHOR VIRAP – NORAVANK – ARENI – EREVAN

Doručak. Rani polazak na današnji izlet prema jugu Armenije. Slijedi vožnja prema Khor Virapu, armenskoj apostolskoj samostanskoj crkvi i važnom mjestu hodočašća. Crkva se nalazi na araratskoj visoravni odakle se pruža prekrasan pogled na Armencima svetu planinu Ararat, koja danas nije u sklopu Armenije već geografski pripada Turskoj. Zatim slijedi izlet do samostana Noravank, smješten među predivnim strmim stijenama, koji je ujedno i jedan od najpoznatijih od gotovo 4.000 samostana koliko ih ima u Armeniji. Slobodno vrijeme za ručak u restoranu koji se nalazi u stijeni smještenoj kod kompleksa samostana. Potom odlazimo do špilje Areni, gdje ćemo vidjeti mjesto  gdje je pronađena vinarija stara 6.000 godina. Zanimljivo je kako je u istoj toj spilji pronađena savršeno očuvana kožna cipela stara 5.500 godina ( Ulaznica uključena ). Polazak prema Erevanu. Povratak u večernjim satima. Noćenje.

5.dan EREVAN – SEVANAVANK – DILIJAN – GOSHAVANK – TBILISI

Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi polazak u smjeru Gruzije. Prvo idemo do jezera Sevan. Ovo Armensko ljetovalište smatra se jednim od najviših jezera na svijetu, s obzirom da se nalazi na 1.900 metara nadmorske visine, te je svakako najveće jezero kavkaške regije. Ovo jezero je za vrijeme sovjetskog saveza bilo popularno ljetovalište, stoga je okruženo mnogobrojnim hotelskim kompleksima, od kojih su neki napušteni, a neki i dalje u funkciji. Mi idemo u kraći razgled samostana Sevanavank, smještenog na poluotoku i izgrađenog u 8./9. stoljeću kada je to bio otok. Potom slijedi odlazak prema Dilijanu, omiljenoj destinaciji turista koju posjećuju Armeniju. Šetnja starim gradom Dilijanom koji je zapravo jedna ulica prepuna restorana i drvenih kuća. Slobodno vrijeme za ručak. Nakon ručka, polazak prema obližnjem samostanu Goshavank, koji se nalazi na uzvisini, taman na idealnom mjestu za fotografiju. Kraći razgled samostana te fotografiranje. Potom nastavljamo put prema armensko – gruzijskoj granici. Na granici ćemo promijeniti autobus, te nas do kraja programa preuzima naš gruzijski partner. Obavljanje carinskih i pograničnih formalnosti te vožnja do glavnog grada Gruzije, Tbilisija. Kasni dolazak u Tbilisi. Prijava i smještaj u hotel. Za one koji žele, mogućnost odlaska na večeru u neki od mnogobrojnih restorana u Starom gradu uz pratnju vodiča. Noćenje.

6.dan TBILISI

Doručak. Slijedi pješački razgled Tbilisija uz pratnju našeg vodiča. Glavna gradska avenija Shota Rustaveli gdje se nalaze Zgrada Opere – Nacionalna Galerija – Kashueti crkva Sv. Jurja – Muzej primijenjene umjetnosti – Zgrada gruzijskog Parlamenta – Gruzijski Nacionalni Muzej – Palača Vorontsov. Dolazimo do Trga slobode, centralnog trga Tbilisija gdje ćemo vidjeti kolumnu Svetog Jurja – Gradsku vijećnicu – Zgradu nacionalne Banke. Potom idemo prema Starom gradu Tbilisiju, gdje ćemo se prošetati uskim ulicama starog grada, vidjeti poznatu Plavu kuću, najstariju stojeću kuću u Tbilisiju – Jedna od najčudnijih atrakcija grada, kosi toranj Reza Gabriadza, koji se naslanja na Lutkarski Teatar, te nekoliko puta u danu praznicima nudi pravu lutkarsku predstavu. Definitivno nešto što morate vidjeti! Nastavljamo razgled Starog grada – Sionska katedrala – Most mira, moderni most preko rijeka Kure – Spomenik Kralju vakhtangu Gorgasaliju, osnivaču Tbilisija – Crkva Metekhi Blažene Djevice Marije na  rijeci Kuri. Izlazimo na šarmantni trg Meidan gdje se nalaze mnogobrojni restorani te podzemna tržnica gdje možete kupiti prave, gruzijske suvenire. Ovdje ćemo napraviti pauzu za ručak. Poslijepodne, moguć odlazak žičarom ( Uz doplatu ) ili pješke uz pratnju vodiča do utvrde Narikala, koja se nalazi iznad Tbilisija, a odakle se pruža zaista jedinstven pogled na cijeli grad, te gradsku katedralu Sameba. Pokraj tvrđave, nalazi se i spomenik Majci Gruziji koji dominira vizurom i gradom. Povratak u Stari grad i uživanje u Tbilisiju. Slobodno vrijeme za večeru ili vlastite sadržaje. Noćenje.

7.dan TBILISI – SIGHNAGHI – KVARELI – GREMI – TBILISI

Doručak. Danas idemo prema sjeveroistoku Gruzije, u posjet najpoznatijoj gruzijskoj vinskoj regiji Kakheti. Dan počinjemo odlasku u najljepši gradić Gruzije, Sighnaghi. Ovo je grad opasan zidinama iz 18. stoljeća, a koji se ujedno smatra Gradom Ljubavi. Prije ulaska u gradić, stati ćemo kod samostana Bodbe, odakle se pruža prekrasan pogled na Kavkaz, a ako je lijep dan, pogled se pruža čak do Armenije i Azerbajdžana. Slijedi kraća šetnja gradom, gdje ćemo vidjeti i prekrasne Murale – Gradske zidine – Bazilika Svetog Grgura. Slobodno vrijeme za ručak, kupnju suvenira ili vina u nekom od pravih lokalnih podruma. Polazak prema Vinskim podrumima Kvareli, koji su sa svojih 8 kilometara, najduži vinski tuneli u Gruziji. Kraća prezentacija gruzijskog sistema izrade vina, te degustacija dvije vrste Gruzijskih vina uz mogućnost kupnje. Krećemo prema utvrđenom dvorcu Gremi iz 16. stoljeća, koji se zajedno sa Crkvom Arhanđela uzdiže iznad sela Gremi. Kraća šetnja utvrdom te slijedi povratak u Tbilisi. Povratak u kasnim večernjim satima. Noćenje.

8.dan TBILISI – ANANURI – MTSKHETA – JVARI – TBILISI

Doručak. Dan počinjemo odlaskom prema Dvorcu Ananuri, srednjovjekovnom kompleksu građevina na umjetnom jezeru na rijeci Argavi. ( Ulaznica uključena ). Dvorac se nalazi uz samo jezero, a u kombinaciji sa dvije crkvice prilika je za prekrasne fotografije. Povratak nazad u smjeru Tbilisija, te zaustavljanje u gradiću Mtskheta. Ovaj gradić je nekadašnja gruzijska prijestolnica, te ujedno i sjedište gruzijske pravoslavne crkve i grad u kojemu su Gruzijci prihvatili kršćanstvo početkom 4. stoljeća. Grad i njegovi spomenici su uvršteni na UNESCOV popis. Danas je ovaj grad oaza za turiste i gradić prepun suvenirnica, starih kamenih ulica i tradicionalnih restorana. Prošetati ćemo se gradskim središtem te vidjeti velebnu katedralu Svetitskhoveli, u koju je moguće ući. Slobodno vrijeme za ručak i uživanje u Mtskheti te kupnju suvenira. Prije povratka u Tbilisi, odlazak do samostana Jvari koji se nalazi na brdu iznad Mtskhete, međutim kako se nalazi sa druge strane rijeke, do njega idemo autobusom. Kraći razgled Samostana Jvari, te povratak u Tbilisi. Noćenje.

9.dan TBILISI – GORI – UPLISTSIKHE – KATSKHI KOLUMN – KUTAISI

Doručak. Odjava iz hotela u Tbilisiju. Polazak prema Goriju. Gori je u povijest ušao kao rodno mjesto nekadašnjeg vođe Sovjetskog Saveza, Josifa Visarjonoviča Staljina Džugašvilija. Po dolasku u Gori slijedi razgled spomen Muzeja ( Ulaznica uključena ), spomen parka, te Staljinove rodne kuće koja je danas pokrivena Mauzolejem. Odlazak prema mjestu Uplistsikhe, gradu u stijenama koji se nalazi uz rijeku Mtkvari. Grad je bio važna utvrda za vrijeme provale Muslimana u 8. stoljeću, a napušten je nakon napada Mongola. Danas je muzej na otvorenom. Razgled lokaliteta ( Ulaznica uključena ). Ovisno o vremenu, u Goriju ili kod samog lokaliteta ćemo napraviti i pauzu za ručak. Slijedi polazak prema drugom najvećem gradu u Gruziji, Kutaisiju. Usput ćemo stati na mjestu odakle se pruža pogled na Katskhi kolumnu, stijenu visoku 40 metara, na kojoj se smjestio mali samostan, a koja podsjeća na puno poznatije Meteore u Grčkoj. Nastavak putovanja prema Kutaisiju. Dolazak u Kutaisi u večernjim satima. Za one koji žele, mogućnost odlaska na večeru u neki od restorana uz pratnju vodiča. Noćenje.

10.dan. KUTAISI – KANJON OKATSE – DADIANI PALAČA – BATUMI

Doručak. Odjava iz hotela. Ujutro kraća šetnja i razgled Kutaisija uz pratnju vodiča: Trg David Agmashenebeli – Fontana Colchis – Teatar Meskishvili – Gradska vijećnica – Zgrada Opere – Kraljevski Distrikt – Zlatni Marquee – Stari Grad – Most Tetri – Zelena Tržnica. Slijedi polazak prema jednom od najljepših kanjona Gruzije – Kanjonu Okatse. Dubina ovog kanjona doseže i do 50 metara. U proteklih nekoliko godina gruzijske vlasti su duž kanjona napravile nekoliko pješačkih staza, kojima ćemo se i mi prošetati, a sa kojih se u pruža prekrasan pogled te se gotovo osjećate kao da ste u oblacima. Ovisno o gužvi na cesti i vremenu koje provedemo u kanjonu, u okolici ćemo napraviti pauzu za ručak. Potom slijedi vožnja do Dadiani palače, locirane u gradu Zugdidi u regiji Samegrelo. Ova palača je nekadašnji dom porodice Dadiani, te je danas vojni muzej i mjesto sa velikim brojem predmeta značajnim za gruzijsku povijest ( Ulaznica uključena ).Polazak prema Batumiju, najvećem i najpoznatijem gruzijskom ljetovalištu na Crnom Moru. Dolazak u Batumi u kasnim večernjim satima. Smještaj u hotel. Orijentacijska šetnja rivijerom i centrom grada uz pratnju vodiča. Noćenje.

11.dan BATUMI

Doručak. Danas je dan za pješački razgled Batumija te slobodno popodne za uživanje na plažama Crnog Mora. Krećemo sa razgledom: Žičara Argo – Turski kvart – Batumi Piazza – Europski trg i Medejin stup – Trg Teatara – Astronomski sat – Toranj s rakijom Chacha – Gradska Luka – Rotirajući spomenik Ali i Nino – Abecedni toranj – Batumi Toranj – Kolonade – Plešuće Fontane – Ljetni drveni Teatar – Šetnja rivijerom i vrtovima Batumija – Centralni Park i Jezero Nurigeli. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite sadržaje i uživanje na plažama. ( Moguće kupanje u ljetnim mjesecima ). Oni koji se ne žele kupati, mogu se opustiti uz gruzijsko vino i nargilu. Preporučamo i vožnju Argo žičarom ili posjet Delfinarijumu koji se nalazi u gradu. Noćenje.

12.dan BATUMI – PROMETEJEVA ŠPILJA – BORJOMI

Doručak. Odjava iz hotela. Ujutro odlazak prema možda i najpoznatijem turističkom lokalitetu Gruzije, Prometejevoj Špilji, lokaciji gdje je prema mitu Zeus okovao Prometeja. Šetnja od cca kilometar i pol samom špiljom uz prekrasan pogled na prirodne formacije koje se miješaju sa umjetnim svjetlom te pružaju nezaboravnu kulisu ( Ulaznica uključena ). Razgled špilje, te slobodno vrijeme za ručak u jednom od okolnih restorana. Polazak prema gradiću Borjomi, poznatom po proizvodnji mineralne vode. Smještaj u hotel, te kraća šetnja uličicama ovog malog gradića. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

13.dan BORJOMI – VARDZIA – DVORAC RABATI – TBILISI

Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi vožnja do kamenog grada Vardzie, sagrađenog u drugoj polovici 12. stoljeća, od strane kraljice Tamare, koja je vladala Gruzijom u njeno zlatno doba. ( Ulaznica uključena ). Vjeruje se da je gotovo 50.000 ljudi nekada živjelo u ovim pećinama. Ovdje su se nalazili vinski podrumi, ljekarne, prodavaonice, prostori za dnevni život kao i kuće za svećenike. Čak 13 katova uklesanih u stijene sačinjavali su ovaj kompleks. Danas je očuvano 30% ovog kamenog grada. Slijedi vožnja do obližnjeg dvorca Rabati, koji je ujedno i najveći i najljepši dvorac Gruzije, a nalazi se u gradu Akhaltsikhe. Ovaj dvorac izgrađen je u 9. stoljeću, te je kroz godine vladavine raznih carstava dobio svoj konačni izgled. ( Ulaznica uključena ) Najveći utjecaj ostavili su Otomani. Ovo je veliki kompleks, u kojemu se između ostaloga nalazi i nekoliko restorana, pa ćemo tu imati pauzu za ručak. Nastavak vožnje prema Tbilisiju, gdje dolazimo u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

14.dan  TBILISI – VARŠAVA – ZAGREB

Ranojutarnji transfer do zračne luke Tbilisi i prijava na let za Varšavu. Polijetanje zrakoplova u 05.25 sati. Dolazak u Varšavu predviđen je u 07.20 sati, a nastavak leta prema Zagrebu u 10.25 sati.  Dolazak u Zagreb  u 12.05 sati.

Cijene aranžmana po osobi (za oba datuma):

First minute cijena aranžmana po osobi: 2.280€

Redovna cijena aranžmana po osobi: 2.380€ 

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

*** NAPOMENA VEZANA UZ KANJON OKATSE: U slučaju vremenskih neprilika moguće je da nećemo moći ići u kanjon (Intentzivna kiša, magla) te ćemo isti preskočiti s obzirom da se u slučaju navedenog kanjon zatvara.

PREDVIĐENI HOTELI

HOTEL ANI CENTRAL INN 4* EREVAN

Hotel se nalazi u Erevanu, na 3 minute hoda od stanice podzemne željeznice Zoravar Andranik i 10 minuta hoda od Trga republike i Nacionalne galerije umjetnosti. Svojim gostima nudi unutarnji bazen i saunu. Objekt je opskrbljen besplatnim internetom WiFi. Smještajne jedinice su klimatizirane i imaju TV ravnog ekrana i sef dok su podovi prekriveni tepihom. Vlastita kupaonica je opremljena sušilom za kosu i besplatnim kozmetičkim priborom.

ili

IMPERIAL PALACE HOTEL 4* EREVAN

Hotel se nalazi na 2 minute hoda od muzeja Matenadaran u Erevanu. Svojim gostima nudi klimatizirane sobe s besplatnim bežičnim pristupom internetu. Svaka soba ima minibar, TV ravnog ekrana i kuhalo za vodu, a kupaonice su opremljene sušilom za kosu i besplatnim kozmetičkim priborom. Hotelski restoran poslužuje jela iz europske, armenske i vegeterijanske kuhinje dok se svakodnevno poslužuje doručak na bazi švedskog stola.

HOTEL EPIGRAPH TOWN TBILISI 4*

Hotel se nalazi u Tbilisiju, 200 metara od kazališta Rustaveli, a nudi bar, zajednički salon i pogled na grad. Među sadržajima ovog objekta su restoran, 24-satna recepcija i posluga u sobu, kao i besplatni WiFi u cijelom objektu. Sve sobe u hotelu imaju klima-uređaj, prostor za sjedenje, TV ravnog ekrana s kabelskim programima, sef i vlastitu kupaonicu s tušem, ogrtačima i papučama. Sobe također imaju posteljinu i ručnike. Gosti u smještaju mogu uživati ​​u kontinentalnom doručku.

Popularne zanimljivosti u blizini EPIGRAPH TOWN HOTELA uključuju Kazalište opere i baleta u Tbilisiju, Trg slobode i Koncertnu dvoranu u Tbilisiju.

IVERIA INN HOTEL 4* TBILISI

Hotel se nalazi 500m od stanice metroa Varketili u Tbilisiju. Svojim gostima nudi besplatan WiFi i besplatan parking. Nalazi se u neposrednoj blizini Ministarstva unutarnjih poslova. Sve smještajne jedinice su klimatizirane i opremljene TV-om sa SAT programima i minibarom. Vlastita kupaonica uključuje besplatne kozmetičke potrepštine, papuče, sušilo za kosu. Na raspolaganju je zajednički TV salon. Hotelski restoran nudi jela lokalne i međunarodne kuhinje.

BEST WESTERN KUTAISI 4*

Smješten na terasi, hotel Best Western je lociran u gradu Kutaisi u regiji Imereti, a na samo nekoliko koraka od Bijelog mosta i 1 km od fontane Colchis. Među hotelskim sadržajima su dva restorana, bar, 24-satna recepcija i posluga u sobi te besplatni pristup WiFi internetu. Hotel posjeduje 45 ugodnih spavaćih soba od kojih svaka nudi besplatni bežični internet. Sobe su opremljene kablovskom ili SAT TV-om, sušilom za kosu, stolom, telefonom s direktnim biranjem, minibarom, sefom, klimatizacijskim uređajem. U sklopu hotelskog restorana se poslužuje buffet švedski doručak.

HOTEL DIVAN SUITES BATUMI 5*

Objekt Divan Suites Batumi nalazi se u središtu Batumija, na 5 minuta hoda od plaže na Crnom moru, a nudi spa centar i restoran s gruzijskom i turskom kuhinjom. Dostupan je besplatni WiFi. Sve sobe sadrže TV, klima-uređaj i minibar. Vlastita kupaonica također ima sušilo za kosu. Dodaci uključuju radni stol, sef i sef za prijenosno računalo. Divan Suites Batumi nudi fitness centar. Ostali sadržaji u sklopu objekta uključuju prostorije za sastanke. Divan Suites Batumi Hotel nalazi se u srcu svih ljepota koje ovaj ekskluzivni grad na plaži nudi.

GOLDEN TULIP BORJOMI 4*

Smješten u Borjomi, Golden Tulip je smješten u kući iz 19. stoljeća, koju je sagradio iranski konzular Mirza-Reza Khan kao ljetnu kuću sa spa uslugama. Danas se ovaj lokalitet smatra jedinstvenim spomenikom kulture. Hotelski objekt je opskrbljen besplatnim Wi-Fi internetom, restoranom, restoranom, spa centrom i bankomatom. Sve sobe su opremljene balkonom s pogledom na planinu te sadrže klimatizacijski uređaj, TV ravnog ekrana i stol, a neke sobe imaju i popločani dio dvorišta. Svakog jutra se u objektu poslužuje buffet doručak. Objekt posjeduje hidromasažnu kadu i fitness centar.

 • Iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije nije određen vremenski period
 • Potrebno je minimalno 20 putnika kako bi se putovanje održalo
 • Avioprijevoznik: LOT Polish Airlines

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu
 • Zrakoplovne pristojbe
 • Transfere autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • Sve transfere između gradova prema programu
 • Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
 • Smještaj u hotelima 4* na svim destinacijama
 • 4 noćenja u hotelu 4*  na bazi doručka u centru Erevana
 • 5 noćenja u hotelu 4*  na bazi doručka u centru Tbilisija
 • 2 noćenja u hotelu 4* na bazi doručka u centru Batumija
 • 1 noćenje u hotelu 4* na bazi doručka u centru Kutaisija
 • 1 noćenje u hotelu 4* na bazi doručka u Borjomiju
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • Lokalnog vodiča na putovanju prilikom razgleda lokaliteta
 • Sve razglede prema programu u Gruziji i Armeniji
 • Ulaznicu za hram Garni
 • Ulaznicu za špilje Areni
 • Ulaznicu za vinski podrum Kvareli uz degustaciju dvije vrste vina
 • Ulaznicu za dvorac Gremi
 • Ulaznicu za kameni grad Uplistsikhe
 • Ulaznicu za Staljinov muzej u Goriju
 • Ulaznicu za Okatse kanjon
 • Ulaznicu za Dadiani palaču
 • Ulaznicu za Prometejevu špilju
 • Ulaznicu za dvorac Rabati
 • Ulaznicu za kameni grad Vardzia
 • Boca vode ( 0,5l ) po osobi na dan
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja): 400 € / 3.013,80 kn
 • Nadoplatu za 12 polupansiona u hotelima: 250 € / 1.883,63 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
 • Obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje
 • Fakultativne izlete
 • Kartu za Žičaru u Tbilisiju –  cca 10 Lari

KORISNE INFORMACIJE

ARMENIJA

 • Naziv države: Republika Armenija
 • Površina: 29.800 km2
 • Stanovništvo: 3.3 milijuna
 • Glavni grad: Erevan
 • Službeni jezik: armenski
 • Pozivni broj zemlje: +374
 • Vremenska razlika: +3 sata zimi, + 2 sata ljeti
 • Klima: Tijekom ljeta dani su vrući i suhi, a noći hladnije. Zime su jako hladne, s dosta snijega. Najbolje vrijeme za posjet je od svibnja do lipnja i od rujna do listopada, kad su temperature umjerenije.
 • Valuta: Armenski dram (1 EUR = oko 530 drama)
 • Novac: Preporučujemo da sa sobom ponesete novac u gotovini, najbolje dolare ili eure jer ćete njih najlakše promijeniti u mjenjačnicama/banaka. Kreditne kartice se mogu koristiti u nekim hotelima i restoranima.
 • Mobilni telefoni i Internet: T-mobile i Vipnet imaju potpisane ugovore za roaming s lokalnim telekom operaterima. Tele 2 nema. Internetska pokrivenost je dobra, Internet-kafići nalaze se u svim većim središtima u zemlji.
 • Električni napon: 220 V, nije potreban adapter.
 • Viza: viza nije potrebna za državljane Republike Hrvatske.

GRUZIJA

 • Naziv države: Gruzija
 • Površina: 69.700 km2
 • Stanovništvo: 4,7 milijuna
 • Glavni grad: Tbilisi
 • Službeni jezik: gruzijski
 • Pozivni broj: +995
 • Vremenska razlika: +3 sata zimi, + 2 sata ljeti Klima: Ljeta su vruća, a zime umjereno hladne. U planinskim krajevima tempreature se mogu jako spustiti. Srpanj i kolovoz su jako vrući i vlažni pa je najbolje vrijeme za posjet početkom ljeta ili početkom jeseni.
 • Piće: Preporučuje se piti flaširana voda.
 • Valuta: Gruzijski lari (1 USD = oko 2,26 lari)
 • Novac: Preporučujemo da sa sobom ponesete novac u gotovini, najbolje dolare ili eure jer ćete njih najljakše promijeniti u mjenjačnicama banaka. Kreditne kartice se mogu koristiti u nekim hotelima i restoranima.
 • Mobilni telefoni i Internet: T-mobile i Vipnet imaju potpisane ugovore za roaming s lokalnim telekom operaterima. Tele 2 nema. Internetska pokrivenost je dobra, Internet kafići nalaze se u svim većim središtima u zemlji.
 • Električni napon: 220 V, nije potreban adapter
 • Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske

VAŽNA NAPOMENA

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *