DUBAI

Dubai – sjedište budućnosti

6 dana / 5 noćenja

Datum: 18.11. – 23.11.2024.

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi: 990 €

*Uključene zrakoplovne pristojbe

Oaza ekstravagantne arhitekture i futurističkih urbanističkih rješenja, smještena usred nepreglednog prostranstva užarenog pijeska nije fatamorgana, već stvarno uprizorenje iz znanstveno-fantastičnih filmova. Doživite egzotičnu destinaciju s obiljem suprotnosti u kojoj istovremeno svjedočite prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Program:

  1. dan ZAGREB – DUBAI

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije i prijava na let.

Polijetanje zrakoplova za Dubai na izravnoj liniji flydubai-a FZ 1794 u 13.55h Očekivani dolazak u Dubai u 22.40h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Po dolasku prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

  1. dan DUBAI

Doručak te odlazak na poludnevni razgled grada tijekom kojeg ćete doživjeti istinski kontrast ovog dimaničnog grada skladnog spoja starog i novog. Odlazak do Palm Jumeirah, prvog umjetno sagrađenog otoka u obliku palme, do promenade Pointe s brojnim restoranima i trgovinama, najvećom fontanom na svijetu i prekrasnim pogledom na zdanje hotela Atlantis. Odlazimo potom put poznate plaže Jumeirah s koje se pruža pogled na još poznatiji hotel u obliku jedra – Burj Al Arab, čudo moderne arhitekture i jedan od najluksuznijih hotela na svijetu. Vožnja dalje prema Bastakiyi, starom dijelu Dubaija autohtone arhitekture gdje se nalazi više od 150 godina stara utvrda Al Fahidi u kojoj je danas smješten Muzej Dubaija. Potom odlazak iz četvrti Bur Dubai na vožnju tradicionalnim brodićem abra preko prirodnog tjesnaca (Dubai Creek) u dio grada zvan Deira gdje vas očekuju veličanstvena zdanja moderne arhitekture te živopisni bazar – souq začina i zlata. Nakon razgleda mogućnost fakultativne posjete Burj Khalifi, najvećem neboderu na svijetu (visine 828 m, 163 kata), koji se poput rakete uzdiže nad ulicama grada i s čijeg se vidikovca pruža prekrasan pogled na grad. Noćenje.

  1. dan DUBAI

Nakon doručka odlazak do Dubai Frame-a, „najvećeg okvira za slike na planeti” kako ga nazivaju. Ovo arhitektonsko čudo simbolično je smješteno između starog i novog Dubaija poput svojevrsnog mosta između tradicionalnog i modernog. Njegova dva tornja visine 150 m povezani su staklenim mostom dugim 90-ak m s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad od 360°. U poslijepodnevnim satima predlažemo pak odlazak na pustinjski Jeep safari. Nakon uzbudljive vožnje pješčanim dinama slijedi večera uz zalazak sunca i svijeće u autentičnom ambijentu beduinskog kampa uz orijentalne motive i trbušne plesačice. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. dan DUBAI – ABU DHABI – DUBAI

Doručak. Danas nudimo mogućnost odlaska na cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, najveći od ukupno sedam emirata i jedan od najbogatijih i najmodernijih gradova u svijetu. Po dolasku, vožnja duž obalne ceste Corniche (duga 6 km) uz koju se nalaze prekrasni vrtovi i travnjaci i elegantne fontane na svakom raskrižju. Tijekom vožnje oduševit će vas pogled na Veliku džamiju šeika Zayeda koju krase čak 82 kupole i koja predstavlja vrh sakralne arhitekture današnjice. Slijedi razgled džamije nakon koje nastavljamo vožnju dalje do Predsjedničke palače, Qars Al Watan, najnovije kulturne znamenitosti  koja nudi jedinstveni uvid u baštinu, tradiciju i vrijednosti UAE.  Ovo čudesno zdanje jedno je od najskupljih predsjedničkih palača na svijetu, a nalazi se nedaleko najluksuznijeg hotela Abu Dhabija. Emirates Palace-a. Odlazak potom do Heritage Village-a u kojem ćete saznati ponešto o životu u pustinji u vremenima prije pronalaska nafte i dalje do modernog trgovačkog centra Marina Mall, slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Prije povratka u Dubai napravit ćemo kratke foto stanke kod muzeja Louvre Abu Dhabi, smještenog u kulturnoj četvrti otoka Saadiyat te jednog od najvećih tematskih parkova na svijetu, Ferrari World-a na otoku Yas. Povratak u Dubai.

Gostima koji ostaju u Dubaiju, a željni su zabave i adrenalina, dan mogu provesti u jednom od vodenih ili tematskih parkova. Tu je Aquaventure koji nosi titulu jednog od najboljih vodenih parkova na Bliskom istoku, u kojem možete uživati u raznim vodenim atrakcijama, plivanju s dupinima, veličanstvenom akvariju, podzemnom labirintu Izgubljenih odaja potopljene Atlantide. Tu su i Dubai Legoland te IMG Worlds of Adventure. Noćenje.

  1. dan DUBAI

Doručak. U prijepodnevnim satima predlažemo fakultativni posjet Miracle Garden-u, jedinstvenom kompleksu od 72.000 m² prepunom cvjetnih skulptura raznih boja i mirisa te Global Village-u u kojem na jednom mjestu možete upoznati kulturu, gastronomiju, poznate znamenitosti i atrakcije preko 80 zemalja svijeta, sve uz odličnu ponudu zabavnih sadržaja.

Dubai je pravi raj za šopingholičare pa poslijepodne posjetite neki od brojnih trgovačkih centara (Dubai Mall, jedan od najvećih na svijetu; Mall of Emirates u sklopu kojeg se  nalazi i SkiDubai, skijalište u centru pustinje i dr.). Navečer kad sunce zađe i upale se svjetla predlažemo Dhow cruise – krstarenje tradicionalnim drvenim brodom zaljevom Dubaija uz buffet večeru. Noćenje.

  1. dan DUBAI – ZAGREB

Doručak (paket), odjava iz hotela i prijevoz u zračnu luku. Prijava za let za Zagreb. Polijetanje zrakoplova flydubai-a na liniji FZ 1793 u 09.20h s očekivanim dolaskom u 12.55h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

 

Polazak: 18.11.
Ultra first minute 990 €
First minute 1.030 €
Redovna cijena 1.070 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 290 €

 

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 90,  odnosno 60 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika posebni popust (informacije na prodajnom mjestu)!

 

Cijena aranžmana uključuje:

Povratni prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu;

Pristojbe zračnih luka;

Prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku u Dubai te od hotela do zračne luke pri odlasku;

Smještaj u hotelu Wyndham Dubai Deira 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi tip superior na osnovi 5 noćenja s doručkom;

Poludnevni razgled Dubaija u pratnji lokalnog vodiča s uključenom vožnjom tradicionalnim brodićem abra;

Voditelja putovanja iz Zagreba;

Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

obaveznu doplatu na licu mjesta za lokalnu pristojbu Tourism Dirham u Dubaiju od AED 15 (cca 3,75 €) po sobi i noćenju;  doplatu za jednokrevetnu sobu, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom, osobne troškove, napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje i putno osiguranje (preporučujemo).

Popusti:

Dijete 2 – 11,99 godina u krevetu s roditeljima, bez ležaja: 250 €

  1. osoba na dodatnom ležaju u sobi (dijete ili odrasla osoba): 65 €

 

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi: trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba, prijava uz rezervaciju u agenciji):

Burj Khalifa:  60 € (ulaznica 124. kat u vremenu do 15.00h i nakon 19.00h)

Pustinjski safari: 65 € (uključeno: adrenalinska vožnja džipom i večera – roštilj u beduinskom kampu)

* izlet se ne preporučuje osobama koje imaju problema sa srcem i kralježnicom.

Abu Dhabi: 75 € (uključeno: povratni prijevoz, lokalni vodič, ulaznica za Predsjedničku palaču)

Miracle Garden & Global Village: 70 € (uključeno: povratni prijevoz, ulaznice, lokalni vodič)

Dhow Marina Cruise (2h): 70 € (uključeno: povratni transfer, krstarenje uz buffet večeru)

 

Informativne cijene individualnih ulaznica po osobi (cijene od):

Aquaventure www.atlantisthepalm.com/marine-water-park:                                 AED 320 ≈ 87 USD

Dubai Legoland /ili/ Legoland vodeni park www.legoland.com/dubai: AED 330 ≈ 90 USD

IMG Worlds of Adventure www.imgworlds.com/language/en:                               AED 365 ≈ 100 USD

Dubai Frame https://www.dubaiframe.ae/en:                                               AED   50 ≈ 14 USD

 

Red letenja:

FZ1794 18NOV ZAGREB                  DUBAI                               13:55     22:40

FZ1793  23NOV DUBAI     ZAGREB            09:20     12:55

*sve lokalna vremena

 

Korisne informacije – Ujedinjeni Arapski Emirati:

Geografski položaj: Ujedinjeni Arapski Emirati su država na obali Perzijskog i Omanskog zaljeva. Nalaze se na istoku Arapskog poluotoka u jugozapadnoj Aziji. Graniče na jugu i zapadu sa Saudijskom Arabijom te na istoku s Omanom. Sastoje se od sedam emirata: Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al Khaimah, Sharjah i Umm al Qaiwain.

Glavni grad: Abu Dhabi

Najveći grad: Dubai (površina 4,114 km2; stanovništvo 3,604,030 (2023.)

Službeni jezik: arapski, no engleski se također govori posvuda i svi natpisi su dvojezični – na arapskom i engleskom.

Vjera: islam

Vremenska razlika: +3 sata u odnosu na Hrvatsku

Valuta: emiratski dirham (AED), 1 USD = cca 3,67 AED

Preporučamo da na put ponesete USD jer je dirham usko povezan s njim i gotovo svugdje možete platiti bilo u AED ili USD. Kada plaćate u USD, trgovine u maloprodaji uglavnom obračunavaju 3,67 AED za 1 USD, dok za plaćanje u EUR nema fiksnog tečaja. U svakom slučaju obje valute možete mijenjati u bankama i mjenjačnicama koje možete naći na ulicama i centrima.

Radno vrijeme banaka i mjenjačnica je od 10.00 do 20.00 sata.

Novac možete mijenjati i u hotelima no uz nešto niži tečaj (1 USD ≈ 3,50 AED).

Ponesite novčanice novijeg datuma i manjih apoena.

U hotelima, restoranima i većim trgovinama moguće je plaćanje kreditnim karticama (savjetujemo prethodno provjeriti), no poneki trgovci nude bolje cijene za plaćanje u gotovini.

Ukoliko vam ostane dirhama pri napuštanju zemlje, možete ih zamijeniti u mjenjačnicama u zračnoj luci.

Električni napon: 220/240 V no utičnice se razlikuju od standardnih – potreban adapter, a može se kupiti gotovo u svakoj trgovini. Isti možete zatražiti i u većini hotela na recepciji.

Pozivni broj zemlje: +971

Klima: u razdoblju od listopada do ožujka dani su ugodni i sunčani.

Odjeća: zbog tople i suhe klime preporučamo laganu pamučnu odjeću i laganu obuću. Za večernje sate, izlete i tijekom boravka u klimatiziranim prostorima (hoteli, trgovine, prijevozna sredstva) dobro će Vam doći lagana vesta ili jakna. U usporedbi s ostalim zemljama Bliskog istoka, Ujedinjeni Arapski Emirati su ležerni što se odijevanja tiče, no ipak je potrebno voditi računa da ne nosite odjeću koja može biti provokativna (npr. haljine ili majice s dubokim izrezom, mini suknje ili uske hlače kao ni topless na plaži ili na bazenu). Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati u javnosti bez majice, osim na plaži. Za posjete džamijama potrebno je izuti cipele, a odjeća mora prekrivati ramena i koljena, ne smije biti prozirna, uska ili poderana. Tetovaže moraju biti prekrivene, a žene moraju dodatno pokriti kosu maramom.

Kupovina: većina trgovačkih centara otvorena je od 10 do 22 sata sve dane, osim petkom kada su u vremenu 11,30 – 13,30 sati zatvoreni zbog molitve. U Dubaiju postoje brojni trgovački centri s veoma kvalitetnom robom, tradicionalni dućani i duty free trgovine. Kupuje se zlato, začini, tehnička roba, roba poznatih kreatora, svila, parfemi, tepisi… Cjenkanje je uobičajeno na bazarima. Trgovci će obično sniziti cijenu proizvoda koji namjeravate kupiti, pogotovo ako plaćate u gotovini. Kada kupujete nešto dogovorite cijenu unaprijed. Ne pitajte za cijenu i ne cjenkajte se ukoliko stvarno ne namjeravate nešto kupiti. Uvijek sa sobom nosite manje novčanice i ne pokazujte veće količine novca.

Hrana: postoje brojni restorani prilagođeni svačijem ukusu budući da u Dubaiju borave ljudi sa svih strana svijeta. Svježa riba iz Zaljeva redoviti je sastojak lokalne kuhinje, od rakova, škampa, tune i te su ribe pripravljene na različite načine uz obavezan dodatak povrća.

Piće: Muslimanima nije dozvoljena kupovina i konzumiranje alkohola. Alkohol se služi isključivo u hotelskim restoranima i barovima. U restoranima izvan hotela nije dozvoljeno služenje alkoholnih pića. Preporučujemo piti isključivo flaširanu vodu.

Taksi: taksiji u Dubaiju su brojni i veoma dostupni. Iako cjenkanja nema, cijena je niža ukoliko taksi zaustavite na ulici, nego ako ga pozovete. Ako se pozove, onda taksist uključi taksimetar od mjesta odakle je krenuo, tako da morate platiti njegovu vožnju do mjesta gdje se nalazite. Prosječna cijena za vožnju unutar grada 30-70 AED po smjeru, dok je za duže relacije  60-100 AED.

Mobilne mreže: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj

Cijepljenje: nije potrebno

Putna isprava:  putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana povratka iz UAE.

Svi putnici moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u UAE/inozemstvu.

Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske.

Važno: od listopada 2018. prema odluci Ministarstva zdravstva UAE svi stranci za unos lijekova u osobne svrhe (opojni lijekovi/narkotici, psihotropni lijekovi i sl.), a koji se izdaju na recept, moraju ispuniti e-obrazac na stanici www.mohap.gov.ae  i ishoditi dozvolu za unos istih u UAE.

Minimalni broj putnika: 15

 

NAPOMENE:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 7 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa putovanja, kao i ovisno o radnom vremenu pojedinih znameitosti, muzeja i sl.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz veljače 2024. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske https://mvep.gov.hr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *