KINA

PEKING – XIAN-HANGZHOU-SUZHOU-ŠANGAJ

11 dana/ 8 noćenja

Datumi: 15.-25.05. i 02.-12.11.2024.

First minute cijena aranžmana po osobi: 2.090€

*Uključene zrakoplovne pristojbe

PROGRAM:

1.dan Zagreb-Istanbul
Sastanak putnika s pratiteljem u zreačnoj luci u Zagrebu dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 1056 s polaskom u 20:30 sati. Dolazak u Istanbul u 23:45 sati te nastavak leta za Peking na liniji TK 88 s polaskom u 01:35 sati. Noćni let. Obroci tijekom leta.

2.dan Peking
Dolazak u Peking predviđen u 15:35 sati. Nakon obavljanja carinskih formalnosti, vožnja do hotela te smještaj u sobe. Odlazak na večeru u restoranu. Navečer predlažemo posjet živopisnoj ulici Wangfujing koja je ispunjena trgovinama brojnih svjetskih brendova i trgovačkim centrima, ali i s malenom noćnom tržnicom na kojoj se mogu pronaći lokalne kineske delicije i specijaliteti. Noćenje.

3.dan Peking-Veliki Kineski zid-Peking
Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet sjeverno od grada do jednog od svjetskih čuda – velikog Kineskog zida dugog gotovo 8.000 kilometara, građenog tijekom punih 20 stoljeća (1987. godine zid je uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a). Na putu do kineskog zida kratko zaustavljanje radi fotografiranja kod Olimpijskog stadiona „Ptičje gnijezdo“ i dvorane „Vodana kocka“ ili Water Cube. Pri povratku u Peking razgled grobnica dinastije Ming te šetnja duž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva navedene dinastije. Fakultativno uz doplatu na licu mjesta odlazak na razgled Ljetne palače carske obitelji Qing na jezeru Kunming kojom dominira brdo Dugovječnosti (60m visine). Ljetna palača je služila kao ljetnikovac carice Cixi, a1998. godine je uvrštena na UNESCO-ovu listu zaštićene svjetske baštine. Večera u restoranu i noćenje.

4.dan Peking-Xian / vlakom u dvokrevetnim kabinama
Nakon doručka, odlazak do Nebeskog hrama (Temple of Heaven) iz 1420 g koji je postao simbol Pekinga sa svojim karakterističnim trokatnim krovom od plavih pločica. Slijedi posjet najvećeg trga na svijetu – Tiananmen, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, nekadašnje carske palače dinastija Ming i Qing okružene visokim purpurnim zidinama koji se prostire na više od 720.000 m2. Večera u restoranu. Odlazak do željezničkog kolodvora i ukrcaj na vlak za Xian, staru prijestolnicu Kine i početnu postaju Puta svile. Vožnja u spavaćim kolima prvog razreda. Noćna vožnja bez uključenih obroka. Trajanje vožnje oko 12 sati.

5.dan Xian
Po dolasku, doručak u obližnjem hotelu. Slijedi prijepodnevni izlet do mauzoleja Qin Shi Huang Di prvoga cara koji je objedinio Kinu i graditelja do danas najvećeg poznatog grobničkog kompleksa na svijetu. Ovdje je pronađeno 6.000 unikatnih glinenih statua ratnika i konja. Povratak u Xian. U poslijepodnevnim satima posjet pagodi Velike divlje guske okruženom budističkim svetištem i suvremenom replikom grada iz vremena dinastije Tang. Večera u restoranu, noćenje.

6.dan Xian-Hangzhou / zrakoplovom
Doručak. Odjava iz hotela. Posjet gradskim zidinama koje slove za jedne od najbolje očuvanih u Kini, te odlazak na razgled neobične gradske džamije. Slijedi odlazak do obližnjeg dinamičnog gradskog bazara gdje se na nevjerojatan način sudara staro i novo. Transfer do zračne luke, te prijava na let za Hangzhou, poznatog po svojoj bogatoj povijesti i pitoresknom krajoliku. Ovaj grad je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Kini, a nosi nadimak „Raj na zemlji“. Smještaj u hotel 4*. Večera u restoranu i noćenje.

7.dan Hangzhou-Suzhou
Doručak. Razgled grada: pagoda Šest harmonija, posjet hramu Lingyin i vožnja čamcem po Zapadnom jezeru. Na kraju ćemo posjetiti i plantažu zelenog čaja. Vožnja prema povijesnom gradu Suzhou poznatom po kanalima, mostovima, proizvodnji svile, a posebice po najvećoj koncentraciji vrtova u Kini od kojih su mnogi zaštićeni na listi UNESCO-a. Smještaj u hotel 4*, večera u restoranu , noćenje.

8.dan Suzhou-Šangaj
Doručak. Dan ćemo započeti posjetom jednom od najpoznatijih vrtova, a potom otići na vožnju brodom po 1.500 godina starom Carskom kanalu. Slijedi posjet Muzeju svile i tvornici gdje ćete se upoznati sa tradicionalnim načinom proizvodnje svile (mogućnost kupnje proizvoda od svile). Vožnja prema Šangaju. Po dolasku, odlazak na krstarenje rijekom Huangpu sa prekrasnim pogledom na kolonijalnu četvrt Bund i futuristički Pudong sa nekim od najviših nebodera na svijetu. Smještaj u hotel. Večera u restoranu i noćenje.

9.dan Šangaj
Nakon doručka, odlazak u razgled grada: razgled Hrama Bude do Žada – najznačajnijeg gradskog svetišta; nastavak do Vrtova sreće mandarina Yu (vrt je remek djelo kineske parkovne arhitekture). Vožnja prema Pudongu, moguć uspon na jedan od najviših nebodera na svijetu (uz doplatu). Večera u restoranu . Navečer odlazak na svjetski poznati akrobatski show (uz doplatu). Noćenje.

10.dan Šangaj-Istanbul
Doručak. Slobodan dan za individualne programe, kupovinu i šetnju najpoznatijom trgovačkom i shopping ulicom Nanjing. Predlažemo obilazak obližnjih Šangajskog muzeja i Centra za urbanizam (uz doplatu) gdje se, između ostaloga nalazi i velika maketa Šangaja. Slijedi vožnja do dijela grada Francuska koncesija, s karakterističnim kućama iz razdoblja francuske okupacije, a danas prepunog kafićima i restoranima. Večera u restoranu. Organizirani transfer u zračnu luku i prijava na let za Istanbul na liniji TK 27 s polaskom u 23:05 sati. Noćni let. Obroci za vrijeme leta.

11.dan Istanbul-Zagreb
Po dolasku u Istanbul u 06:15 sati, nastavak putovanja za Zagreb na liniji TK 1053 s polaskom u 08:15 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:25 sati po lokalnom vremenu.

  Cijena po osobi u 1/2 sobi Cijena za 1/1 sobu
FM cijena* Redovna cijena FM cijena* Redovna cijena
15.-25.05. 2090 eur 2160 eur 2370 eur 2440 eur
02.-12.11. 2090 eur 2160 eur 2370 eur 2440 eur

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta.

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu (535 eur, promjenjivo do puta).
Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12g. popust na upit

Cijena se temelji na min. 20 uplaćenih aranžmana.

Cijena aranžmana uključuje:
zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb-Istanbul-Peking-Šangaj-Istanbul-Zagreb (uklj. 1 kom ručne prtljage do 8 kg + 2 kom. prtljage max 23 kg), transfere prema programu, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* (doručak u hotelima, večere u lokalnim restoranima prema programu), prijevoz noćnim vlakom u spavaćim kolima s dva ležaja Peking-Xian, unutarnji let Xian-Hangzhou, razglede i ulaznice za lokalitete prema programu u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:
napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 EUR po osobi (obavezna doplata na licu mjesta), osobne troškove, putno osiguranje, vizu u redovnom postupku s posredovanjem agencije 55 eur (doplata u agenciji kod rezervacije, putovnicu dostaviti odmah kod rezervacije).

FAKULTATIVNE DOPLATE (prijava u agenciji kod rezervacije, plaćanje na licu mjesta):
– Carska ljetna palača Peking: 35 eur
– Tang dinasty show Xian: 40 eur
– Akrobatski show u Šangaj: 30 eur
– uspon na Šangajski toranj do vrha: 35 eur

VIZA (doplata u agenciji kod rezervacije): 55 eur po osobi (viza i trošak posredovanja)
Potrebni dokumenti:
– Potpuno ispunjen, isprintan i potpisan e-obrazac s linka https://cova.mfa.gov.cn
– Potvrda o popunjenom e-obrascu za vizu (stranica s 2 QR koda)
– Putovnica koja mora vrijediti min 6 mjeseci od ulaska u Kinu i imati 2 prazne stranice
– Dodatna kopija stranice putovnice s osobnim podacima
– Kopije prethodno izdanih kineskih viza u zadnjih 5 god (ako ih je bilo)
– 1 fotografija, upute na http://hr.china-embassy.gov.cn/eng/qzfw/201612/t20161206_9795777.htm
– Avio karta
– Potvrda o smještaju

Detaljna procedura i vrijeme ishođenja bit će javljeno cc 1 mjesec prije puta.

Informativni red letenja Turkish airlinesa:
TK1056 15MAY ZAGIST 2030 2345 TK1056 02NOV ZAGIST 1955 0010*
TK 88 16MAY ISTPEK 0135 1535 TK 88 03NOV ISTPEK 0205 1610
TK 27 24MAY PVGIST 2225 0515* TK 27 11NOV PVGIST 2305 0615*
TK1053 25MAY ISTZAG 0655 0800 TK1053 12NOV ISTZAG 0815 0825

NAPOMENA: Avio prijevoznik zadržava pravo promjene vremena leta. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kineskoj kategorizaciji i ne podudara se s kategorizacijom ostalih država.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *